Werkgever wilt mij boven contract en buiten beschikbaarheid inroosteren, kan dit?

Beste lezers,

zojuist ben ik thuis gekomen van mijn vakantie, bij thuiskomst, keek ik naar mijn werkrooster en zag hier enkele opvallende dingen; maar eerst wat informatie over mij:
Functie: Teamleider (Team aansturen, controle's en werkvoorbereiding)
Contracturen: 20 (80 uur per periode)
Afspraken CAO: maximaal 2 avonden, tenzij anders afgesproken
Extra afspraken: Geen
Geschiedenis: in het verleden vaak boven contract gewerkt, uren niet uitbetaald gekregen en geen mogelijkheid gehad om deze op te nemen.

Huidige situatie:
Voor komende week (week 33 sta ik 26,5 uur ingeroosterd over 6 dagen, waarvan de zondag 200% is(4,5 uur). Van deze 6 dagen werk ik 5 dagen tot sluit (dus de avond) en enkele dagen vallen buiten mijn beschikbaarheid.
Weekoverstijgend:
Zondag op maandag, heb ik geen 11 uur rust tussen mijn shiften,
Week 34:
Deze week sta ik maar 13,5 uur ingeroosterd waarvan 1 zondag (5 uur x 200%), waarvan ook 1 dag buiten mijn beschikbaarheid.

Concreet mijn vragen:
1: kan een werkgever mij verplichten dit te werken
2: kan een werkgever van mij verwachten dat ik mijn 20 uur werk verspreid over zo veel dagen, zeker aangezien dit niet nodig is i.c.m. de aard van mijn werk

Toegevoegd na 2 uur:
Edit: Ik val onder het VGL CAO*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een beetje een onduidelijke vraag; maar op een ding kan ik antwoord geven. Ja je werkgever kan de uren zo opsplitsen. Het staat namelijk al in je eigen verwoording. Het is 80 uur per periode. Dus zolang die periode niet meer dan 80 uur overschijd is er niets aan de hand voor de werkgever. Qua werken buiten beschikbaarheid: staan die afspraken zwart op wit? Bespreek het gewoon even met je leidinggevende zou ik zeggen. Niet gelijk klagen, maar gewoon vragen waar het rooster vandaan komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100