kan ik zomaar omlaag gaan op werk qua schaalniveau?

Ik ben een tijdje gelden aangenomen. Hierbij werd ik op schaal 1 geplaatst die heeft een standaard loon van 9,56 per uur. Dit houd in dat ik dit bedrag net zolang krijg tot ik in schaalniveau 2 wordt geplaatst( dus niet leeftijdsgebonden). Mijn baas die mij die tijd in dienst heeft genomen is inmiddels ontslagen. Hier is een nieuw persoon in plaats voor gekomen. Deze wil mij echter van schaalniveau 1 afhalen en mij op schaalniveau 0 neerzetten( deze is gebonden aan leeftijd) hierdoor zou ik nog maar 4,95 per uur verdienen. Dit is een verschil van bijna 4,50 per uur. Kan dit zomaar? Ze geeft aan dat het uurloon te hoog is en ze voor dat geld twee andere mensen kan aannemen. In mijn CAO kan ik niks vinden over het dalen van schaalniveau en het uurloon daarvan. Iemand die er iets meer over weet of kan zeggen? Mijn contract loopt 30 juni af en wordt dus alleen verlengt als ik akkoord ga.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er in jouw bedrijf een CAO geldt met loonschalen, staat daar waarschijnlijk ook in welke functie bij welke schaal hoort (functiewaardering). Zo staat bijv. in de CAO van de supermarkten dat een vulploegmedewerker in functieschaal A zit. Als dat ook in jouw CAO zo is, kun je je daar op beroepen. Het gaat er dan immers niet om wat je baas daar van vindt, maar wat er in de CAO is vastgelegd. Je baas kan je in dat geval alleen terugzetten als je functie ook omlaag gaat (bijvoorbeeld minder verantwoordelijkheden of eenvoudigere taken).

Bij een nieuw contract mogen nieuwe afspraken gemaakt worden. Het salaris mag aangepast worden en ook de uren die je werkt. Het contract loopt van rechtswege af en er hoeft geen reden gegeven worden voor niet verlengen. Dat is de reden waarom ook veel supermarkten met tijdelijke jeugdige krachten werken, ze kunnen ze na de tijdelijke periode gewoon ontslaan voordat ze in de volwassen schalen komen. Een werkgever moet zich wel aan de wet, cq de cao houden. De jeugdschalen worden in veel cao's niet gekoppeld aan functies, het kan dus goed zijn dat jij in jouw cao hier niets over vindt. Als dit echt zo is, heb je echt geen poot om op te staan. Ik weet niet onder welke cao je valt dus kan het niet voor je opzoeken. Het is dus bitter en misschien ook wel oneerlijk, maar ik denk niet dat er veel aan te doen is. In de link heb ik wat info toegevoegd.

Bronnen:
http://blog.wetrecht.nl/voortzetting-tijde...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100