Waarom wil een uitzendbureau werk zoeken terwijl het contract van iemand stopt?

Bij een uitzendbureau (inhouse service) loopt de contracten van enkele personen af. Ze kunnen niet meer verlengt worden volgens het uitzendbureau. Ze moeten nu dus een transitievergoeding betalen. Nu vragen ze de mensen waarvan het contract stopt om een cv zodat ze werk voor hun kunnen gaan zoeken. Indien ze dit niet willen dan moeten ze dit per email of brief aangeven.

Mijn vragen zijn dus: Waarom zou een uitzendbureau moeite doen om werk te zoeken voor iemand die bij hen stopt?

Wat is de achterliggende gedachte dus hierbij?

Ben je verplicht aan te geven dat je niet wil dat zij werk voor je gaan zoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vraag is, denk ik, of dit aanbod voor alle mensen geldt waarvan het contract niet verlengd kan worden? Als dat zo is, lijkt mij de verklaring, dat de werkgever liever iemand aan het werk houdt, nieuwe baan zoekt, dan deze transitievergoeding (sinds 01/07/2015 verplicht als ontslagvergoeding) aan alle werknemers te betalen die afscheid nemen. Natuurlijk komt daarbij dat een uitzendbureau liever geld verdient aan werkende krachten dan ze naar huis te sturen. Lijkt mij duidelijk. Toegevoegd na 1 uur: Maakt ook nog verschil of iemand een tijdelijk contract heeft, tegenwoordig vaak het geval, of een contract in vaste dienst voor onbepaalde tijd.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/particulieren/overige-on...

Je haalt 2 dingen door elkaar, namelijk het uitzendbureau is niet de werkgever. Het uitzendbureau zit als het ware tussen de werknemer en de werkgever in. Het contract tussen werknemer en huidige werkgever kan niet verlengd worden. Maar de werknemer kan nog steeds via dat uitzendbureau blijven werken, alleen zal dat nu bij een andere werkgever moeten. Het uitzendbureau heeft dus cv etc. nodig om voor de werknemer een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever te kunnen vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100