Hoe moeilijk is het om als therapeut een baan te krijgen?

Ik heb altijd al heel graag therapeut willen worden maar ik weet dat het erg lastig is om als psycholoog een baan te krijgen. Therapeut en psycholoog zijn is natuurlijk niet hetzelfde. Maar weet iemand hoe moeilijk het is om als therapeut een baan te krijgen? Zijn er veel werkloze therapeuten?

Toegevoegd na 8 minuten:
Met therapeut bedoel ik dus psychotherapeut

Weet jij het antwoord?

/2500

Op deze website https://www.youchooz.nl/beroepen/psychotherapeut/je-loopbaan vind je daarover deze informatie: "Is er werk? De arbeidsmarkt ziet er redelijk gunstig uit. De soorten psychotherapie die gegeven worden, zijn nog steeds in opkomst. In Nederland zijn in 2013 ongeveer 6.000 mensen werkzaam als psychotherapeut." Op deze website http://www.nationaleberoepengids.nl/Psychotherapeut vind je daarover deze informatie: "Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden psychotherapeut Het beroep van Psychotherapeut is van zichzelf een doorgroeimogelijkheid voor de algemene psychologen. Verdere mogelijkheden dienen zich aan in het specialiseren en onderwijzen van anderen. Verder is er altijd de mogelijkheid om een eigen praktijk op te zetten en zo als Psychotherapeut eigen werkgever te zijn. De arbeidsmarkt voor banen in de psychotherapie is over het algemeen gunstig, aangezien de soorten therapie die hierin gegeven worden nog steeds in opkomst zijn." De arbeidsmarkt lijkt dus redelijk gunstig voor psychotherapeuten. Ik raad je verder ook aan bij je opleiding te informeren naar de baankansen. Onderwijsinstellingen kunnnen vaak goede en up-to-date informatie geven over de kansen op de arbeidsmarkt voor afgestudeerden van hun opleidingen.

Bronnen:
http://www.nationaleberoepengids.nl/Psycho...
https://www.youchooz.nl/beroepen/psychothe...

Je kunt alleen een opleiding tot psychotherapeut doen als je al psycholoog (of gelijkwaardig) bent. Het is een vervolgopleiding in deeltijd, met een groot deel praktijkopleiding. Tijdens die studie ben je dus werkzaam als psycholoog en/of psychotherapeut in opleiding. Na je studie ben je psychotherapeut en als je daar geen baan in zou vinden ben je nog steeds werkzaam als psycholoog. Een werkloze (werkzoekende) psychotherapeut komt dus niet veel voor.

Bronnen:
http://www.psynip.nl/registratie/psycholog...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100