wat bij niet komen laatste dag werk?

heb laast onslag genomen. nu heb ik mn maand bijna erop zitten en moet ik nog 1 dag wereken op een dag dat ik normaal nooit werk en in een ander filliaal. nu heb ik vanmorgen bericht gehad dat mijn oma die 240km verderop woont met spoed is opgenomen (ze is bijna 90) al gevraagd of ik aub die dag niet hoef te komen zodat ik erheen kan voor het te laat is. nu moet ik komen.wat als ik die laatste dag niet kom? wat kunnen daar de gevolgen van zijn??

Weet jij het antwoord?

/2500

Erg sympathiek van de werkgever is het niet, maar het ergste wat kan gebeuren is dat met de laatste betaling van je salaris 1 dag in mindering wordt gebracht of er een vakantiedag wordt ingehouden/minder uitbetaald. Op langere termijn kan het nadelig zijn als een volgende werkgever referenties opvraagt, maar daar zou ik niet al teveel over inzitten. Oma gaat voor.

Als jij aan je werkgever verteld dat je Oma met spoed is opgenomen zou hij je hiervoor gewoon verlof moeten/kunnen geven. Het verschil tussen een laatste dag werken en een dag bijvoorbeeld ziek zijn zou in deze situatie niet zo heel veel verschil moeten maken. Als hij zegt dat je toch moet komen opdagen terwijl je Oma met spoed is opgenomen, zou ik het inderdaad een beetje zien als overmacht. Verder kan hij dit een beetje ''verdacht'' over vinden komen omdat het je laatste dag is, na je ontslag. Dus als je een fatsoenlijke manier hebt om het aan te tonen dat het serieus is. Zou de werkgever gewoon toestemming moeten/kunnen geven. Maar dit ligt ook volledig aan de persoonlijkheid van je werkgever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100