Ik kan in het weekend een extra baan krijgen, moet ik dat melden bij mijn werkgever?

In het weekend en een paar avonden kan ik werk verrichten voor een uitvaart verzorger. Moet ik dat melden bij mijn werkgever, waar ik werk.
Ik heb in deze supermarkt een contract van 38 uur.
Mijn werkgever zal het niet kunnen merken dat ik extra werk, dat wil ik zelf ook niet. Hij mag niet de dupe worden. Wie weet het antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het niet duidelijk in je AO staat nee . Het is ook totaal ander werk . Geen concurrentie enz . Kan je ook niet worden opgeroepen in het WK ? Zo ja dan is het al anders . Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid veroorzaakt door je extra baan , ja dat kan lastig zijn . Ook je loonheffings korting mort je goed regelen . En straks wordt je overspannen van al dat werken :) dan kan je oude werkgever als hij van dat extra werk weet proberen je loon niet doortebetalen . Dus enerzijds eerlijk vertellen anderzijds geen slapende honden wakker maken . Kijk in je AO .

vraag aan de belastingdienst na of je tweede baan gevolgen heeft voor wat je baas aan sociale lasten moet afdragen. daarnaast: als je door je tweede baantje ziek wordt, mag je eerste baas daar niet de dupe van worden. als het geen concurrentie is voor je eerste baan, waarom zou je het niet melden?

Ja, altijd. Want stel dat je in het weekend een baantje neemt als ski-leraar dan heb je een kans dat je één van de ledematen breekt. En wat dan? Dan heeft je primaire werkgever alleen maar last, immers moet je werkgever een vervanger zoeken, en jou voor 100% doorbetalen(en 70% na drie maanden), allemaal dingetjes waar je primaire werkgever niet op zit te wachten..... Toegevoegd na 2 minuten: Over concurrentie beding nog maar te zwijgen, maar dat is ook een grote reden om het idee van een tweede baan eerst aan je werkgever voor te leggen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100