Mag je als bbl'er werken bij een bedrijf zonder dat je er salris voor krijgt?

Mag je bij een bedrijf werken als BBL'er (mbo) zonder dat je een salaris krijgt? Is er een wet/regel waarin staat dat een BBL'er verplicht is om betaald te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaat in principe geen wettelijk recht op een salaris, check de arbeidsovereenkomst en/of cao die van toepassing is. Is er niets geregeld, dan kun je altijd onderhandelen over een mogelijke vergoeding of salaris. Je mag dus werken als BBL scholier zonder hier salaris voor te krijgen bij het leerbedrijf.

Bronnen:
http://www.fnvjong.nl/stage/BBL-vs-BOL?page=1

Dat hangt ervan af. Als er naast de praktijkovereenkomst ook een arbeidsovereenkomst is, dan is het arbeidsrecht van toepassing. Je bent dan werknemer en hebt dus recht op salaris. (En vakantiegeld enz. enz.) Verder gelden ook de andere regels uit het arbeidsrecht, zowel rechten als plichten. Ook in een cao kan staan dat de BBL'er recht heeft op een arbeidsovereenkomst en dan is het bovenstaande van toepassing. Is er alleen sprake van een praktijkovereenkomst, dan berust alles op de afspraken daarin. En kan er wel of geen sprake zijn van een vergoeding. Onderhandelen kun je altijd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100