Mijn uitkering 28 uur pwk is door teveel gewerkte uren 40 uur pwk stop gezet kan ik deze uitkering toch weer opstarten bij werkeloosheid?

Toegevoegd na 16 minuten:
Het gaat om een ww uitkering na een week werkloos vond ik weer tijdelijk werk voor 7 weken ongeveer. Omdat ik in de ww uitkering wilde blijven heb ik een inkomsten formulier ingevuld en opgestuurd. Met als reactie dat mijn ww uitkering door te veel gewerkte uren niet meer tot uitbetaling kan komen. De uitkering is meteen beëindigd maar over 2 weken stopt het werk weer. Kan ik dan toch deze uitkering weer opstarten als ik weer werkzoekende ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Als je binnen 26 weken opnieuw werkloos wordt "herleeft" de uitkering weer, voor hetzelfde bedrag als je eerst had. Het "herleven" is voor de resterende duur, uiteraard zolang je er recht ophebt. Als de "nieuwe" werkloosheid na 26 weken optreedt, moet de uitkering opnieuw aangevraagd worden en wordt deze opnieuw uitgerekend.

Dat is helemaal geen probleem. Zo werk ik al 2 en half jaar naast mijn WW uitkering. Ik had WW over 20 uur. Elke week dat ik méér dan 15 uur werkte, kreeg ik geen WW. Maar tegelijk werd de totale duur van mijn WW uitkering met een week verlengd. Aan het eind van de periode dat mijn WW zou eindigen (oktober), kreeg ik netjes bericht dat hij verlengd werd en tot wanneer hij dan zou lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100