mag mijn werkgever mij verplichten werk te verrichten voor een andere werkgever zonder vergoeding?

Hallo, Ik heb een vast contract en werk 36 uur per week.
Nu vind mijn werkgever dat ik ook werkzaamheden moet verrichten voor de eigenaar van het pand waar wij als bedrijf ook werkzaam zijn.
Mijn werkgever ontvangt hier een vast bedrag per maand voor van de eigenaar.
Buiten mijn normale werkzaamheden in dat pand krijg ik er nu ook werkzaamheden bij van de eigenaar bij en moet ook in de 36 uur passen per week zonder dat ik hier een vergoeding voor krijg.
Mag dit??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat het met een duur woord detacheren, en dat wordt heel veel gedaan. Toegevoegd na 43 minuten: ...en heel slecht is dat voor jou ook niet, want wellicht heeft jouw baas voor jou momenteel onvoldoende werk, maar zijn loonkosten lopen gewoon door. Dit is een goede manier al zijn personeel aan het werk te houden in mindere tijden. Het alternatief is minder personeel en bij die oplossing is doorgaans degene die op zo'n moment "leegloopt" de sigaar.

De werkgever kan jou "uitlenen" aan/detacheren bij een andere werkgever (in feite: een opdrachtgever.) Je blijft gewoon in dienst bij je eigen werkgever en wordt gewoon door hem betaald. Dat je werkgever de uren doorbelast die jij werkt voor die opdrachtgever is normaal maar met die transactie heb jij niets van doen. Je kunt het enigszins vergelijken met de manier van werken van een uitzendbureau. Als jij feitelijk meer uren zou moeten werken dan 36 dan kan dit alleen na overleg tussen jou en je werkgever. Je dienstverband is immers 36 uur. Voor eventueel extra gewerkte uren moet dus iets worden afgesproken: vrije tijd voor de extra gewerkte uren of uitbetaling van de extra gewerkte uren. Uitbetaling gebeurt door je eigen werkgever, de tijd-voor-tijdvergoeding ook. Zolang alles binnen 36 uur te doen is, is er geen reden voor een compensatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100