Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mag mijn werkgever mij verplichten werk te verrichten voor een andere werkgever zonder vergoeding?

Hallo, Ik heb een vast contract en werk 36 uur per week.
Nu vind mijn werkgever dat ik ook werkzaamheden moet verrichten voor de eigenaar van het pand waar wij als bedrijf ook werkzaam zijn.
Mijn werkgever ontvangt hier een vast bedrag per maand voor van de eigenaar.
Buiten mijn normale werkzaamheden in dat pand krijg ik er nu ook werkzaamheden bij van de eigenaar bij en moet ook in de 36 uur passen per week zonder dat ik hier een vergoeding voor krijg.
Mag dit??

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
8.2K
ronron1212
9 jaar geleden
Je gaat toch niet meer werken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ja, dat het met een duur woord detacheren, en dat wordt heel veel gedaan.

Toegevoegd na 43 minuten:
...en heel slecht is dat voor jou ook niet, want wellicht heeft jouw baas voor jou momenteel onvoldoende werk, maar zijn loonkosten lopen gewoon door.
Dit is een goede manier al zijn personeel aan het werk te houden in mindere tijden. Het alternatief is minder personeel en bij die oplossing is doorgaans degene die op zo'n moment "leegloopt" de sigaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ozewiezewozewiezewallakristallix
9 jaar geleden
Eens, met dien verstande dan dat de werkzaamheden wel in de functie omschrijving moeten blijven passen.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Dat hoeft niet helemaal, aangezien je moet accepteren om neven arbeid te verrichten. Dus als je baas vraagt of je het magazijn even wilt vegen kan je in princiepe niet weigeren. Hetzelfde is voor dit. Wel ervan uit gaande dat je niet alleen maar nevenarbeid moet verrichten
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Beide reacties zijn correct, je hoeft niet alles aan te pakken, maar helemaal passend hoeft ook niet.
Extreem voorbeeld:
Die prachtige door iedereen begeerde secretaresse kan niet uitgezonden worden voor een escort klusje bij een goede klant.
De werkgever kan jou "uitlenen" aan/detacheren bij een andere werkgever (in feite: een opdrachtgever.) Je blijft gewoon in dienst bij je eigen werkgever en wordt gewoon door hem betaald. Dat je werkgever de uren doorbelast die jij werkt voor die opdrachtgever is normaal maar met die transactie heb jij niets van doen. Je kunt het enigszins vergelijken met de manier van werken van een uitzendbureau.

Als jij feitelijk meer uren zou moeten werken dan 36 dan kan dit alleen na overleg tussen jou en je werkgever. Je dienstverband is immers 36 uur. Voor eventueel extra gewerkte uren moet dus iets worden afgesproken: vrije tijd voor de extra gewerkte uren of uitbetaling van de extra gewerkte uren. Uitbetaling gebeurt door je eigen werkgever, de tijd-voor-tijdvergoeding ook.

Zolang alles binnen 36 uur te doen is, is er geen reden voor een compensatie.
(Lees meer...)
Computoon
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding