Kan ik iets met de vacature advertentie bij het behouden van mijn baan?

Afgelopen zomer ben ik aangenomen na mijn sollicitatie op een vacature waarin stond dat bij goed functioneren een verlenging van het contract mogelijk is. Er is nu uitgesproken dat het functioneren inderdaad meer dan dat is en zelfs van belang bij het voortzetten van het komende jaar. Er is echter sprake van een krimp waardoor er minder fte beschikbaar zijn binnen het team. Ik heb geen vast contract, maar een tijdelijke aanstelling van een jaar, mijn directeur wil mij graag houden maar zijn leidinggevende heeft, ondanks ook zijn mening dat het van belang is mij te behouden, nog niet willen toezeggen dat ik kan blijven. De fte 's blijven een heet hangijzer.
Lang verhaal kort... Kan ik de vacature en de mailwisseling voor mijn aanname gebruiken als punt mij te behouden? Ik heb geen contract getekend, alleen een bewijs van aanstelling (of hoe dat heet...). Er werd geen contract meer opgemaakt tegenwoordig (?).
Ik werk overigens in het onderwijs.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaste contracten gaan voor en sollicitatie doet er verder niet toe. Er moeten zwaar wegende argumenten zijn om niet jou maar een vaste kracht te ontslaan. Jou contract loop gewoon van rechtswege af.

De mogelijkheid in de vacature advertentie geeft geen rechtsverplichting, maar is onderhevig aan andere zwaarder wegende factoren. Het bespreekbaar maken van deze factor kan wel meewegen in de beslissing van de leiding in het bedrijf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100