hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief

Weet jij het antwoord?

/2500

Bovenkant van de brief Bovenaan de sollicitatiebrief staan de adressering, plaatsnaam en datum, het onderwerp en de aanhef. Opbouw van de sollicitatiebrief De brief bestaat uit drie, vier of maximaal vijf alinea's. Een aantal onderdelen staat bij voorbaat vast. Functie-eisen In de eerste alinea vertel je op welke manier je voldoet aan de functie-eisen (werkervaring/opleiding). Motivatie In de tweede alinea leg je uit waarom je solliciteert: waarom je juist die functie ambieert of waarom je zo graag bij dat bedrijf wilt werken. Afronding De brief eindigt met de slotzin, de afsluiting en de vermelding van bijlagen ,CV Succes ik hoop dat ik je geholpen hebt.

zie link.. http://www.loopbaanadvies.net/solliciteren/sollicitatiebrief.php

Je hebt een goede sollicitatiebrief geschreven als dat briefje lijdt tot het gewenste resultaat, dus een baan... Op deze generale vraag is geen specifiek antwoord te geven... Soms moet je dit, soms moet je dat... Soms moet je je groter voordoen als je bent en soms moet je je kleiner voordoen als je bent... Maar een goede sollicitatiebrief lijdt tot de baan die je wil... Daarmee is niet gezegd zelfs dat een afwijzing kwam door een slecht sollicitatiebrief, dat wil dan alleen maar zeggen dat je tweede of lager geëindigd bent en dus net na de baan gegrepen hebt... En dan maak je weer een volgende poging...

Door niet een geijkte sollicitatiebrief te schrijven. Superlatieven werken altijd goed....Met stijgende verbazing las ik...centrale vraag die ik mezelf stel waar zou mijn meerwaarde liggen...en pas ik bij de organisatie...dat soort kreten helpen om jezelf boven de rest uit te laten stijgen of om op zijn minst op te vallen. Ik ben bijvoorbeeld een keer uitgenodigd voor een gesprek met een brief waarin ik eigenlijk alleen maar 1 zin gebruikte. Verder wat erg slim is, direct er achteraan bellen en aangeven dat jij je brief hebt verstuurd. Zinnige inhoudelijke vragen stellen helpt dan ook. Jezelf op de kaart zetten is het motto. Realiseer je ook dat de brief enkel bedoelt is om aan de tafel te komen. De zang en dans aan de tafel bepaalt uiteindelijk of je de baan hebt.

Veel goede tips tot nu toe. Ik zou het allemaal heel positief houden (niemand houdt van zeurpieten) en je moet uitkijken dat je niet te bescheiden wordt.

Absoluut geen taalfouten! En wees je zelf, durf origineel te zijn. Toon karakter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100