kan je architect worden als je mavo doet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om architect te worden heb je in ieder geval een heleboel wiskundige kennis nodig. MAVO opleiding kan alleen als je daarna VWO doet en vervolgens Universiteit.

Nee, om je architect te mogen noemen moet je een mastergraad in de architectuur/bouwkunde hebben. Een mastergraad is een opleiding aan de universiteit. Na je mavo kan je hooguit naar de havo of het MBO. Om aan een master op de universiteit (2 jaar bij TU masters) te mogen beginnen moet je eerst een wetenschappelijke bachelor (3jaar ) hebben (of in sommige gevallen wordt je toeglaten als je, maar dit wordt steeds minder, een hbo bachelor (4 jaar) plus een premaster (1 jaar soort verkorte universitaire bachelor) hebt; de wo bachelor route duurt dus 3 jaar, de hbo bachelor route zo'n 5 jaar). Om aan een universitaire bachelor te beginnen te beginnen heb je een VWO diploma nodig en in het geval van bouwkunde heb je o.a. wiskunde B(1 en 2 in t oude systeem). Een andere optie is om een hbo propedeuse te behalen, daarvoor moet je dan weer havo diploma hebben. Echter de hbo-p route verdwijnt binnenkort mogelijk voor veel opleidingen en veel mesen blijken WO niveau (universiteit) toch niet aan te kunnen. Daarom wordt een vwo vooropleiding aanbevolen. Als je dus echt architect wilt worden kan je het beste na je mavo overstappen op de havo en na je havo op vwo. Overigens, architectuur houdt veel meer in dan het maken van tekeningen. De ontwerpen zijn namelijk erg goed doordacht, ook qua constructie. Dit vereist o.a. een goed wiskundig inzicht. Toegevoegd na 2 minuten: Bron toegevoegd Toegevoegd na 8 minuten: Na een hbo bachelor kan je de master ook doen aan de academie voor bouwkunst. Dit verkort de route echter niet. In de bron die verwijst naar het architectenregister vind je alle een overzicht van alle mogelijke opleidingen die je kan volgen om architect te worden.

Bronnen:
http://www.tudelft.nl/en/study/master-of-s...
https://www.architectenregister.nl/Upload/...

Met mavo kun je een thuis cursus architectuur volgen. (Tip: kijk op NHA.nl) Als je havo diploma hebt, dan zijn er al veel studies die je kunt volgen om architect te worden. Sommige studies architectuur kun je ook volgen als je na je mavo nog mbo doet. Ik hoop dat deze info is wat je zocht?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100