Ik wil ontslag bij de AH nemen, waar heb ik recht op?

Ik ben 16 en werk bij de AH nu al iets meer dan een maand en ik heb een 6 maanden contract
Ik krijg nu al de hele maand te horen dat ik sneller moet werken
Ik heb geen ene werkdag gehad zonder overuren (en die krijg ik ook nooit uitbetaald)
Vorige keer was het al bijna sluitingstijd en waren alle vakkenvullers nog bezig met vullen, (iedereen had 3 overuren)

Naar mijn mening houd de AH er geen rekening mee dat we naast het vullen ook nog tig klanten per dag hebben moeten helpen en de kartonnen dozen plat moeten maken en heen en heen en weer gaan om ze dan weer te legen en de gangpaden vegen, Wat allemaal ook een heleboel tijd kost.

Omdat ik nog nieuw ben in de winkel weet ik ook nog niet waar alle producten liggen en moet ik vaak zoeken naar het product.

Mijn teamleider heeft gezegd dat hij mij bij nog een waarschuwing gaat ontslaan.

Maar dat is het grootste probleem niet want als het zo door gaat wil ik zelf graag ontslag nemen.
Want ik heb geen zin om steeds gezeik aan mijn kop te krijgen en overal de schuld van te krijgen.

Mijn vraag is nu:
-Wat zijn mijn rechten als ik ontslagen word of ontslag neem?
-Kan hij mij wel ontslaan aangezien mijn proef periode voorbij is en ik een 6 maanden contract heb
-Wat krijg ik uitbetaald als ik ontslagen word of ontslag neem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Als je zelf ontslag neemt, heb je nergens recht op. Als je ontslagen wordt in dit geval evenmin, want je hebt een te kort arbeidsverleden om recht te kunnen hebben op ww. - Je kunt ontslagen worden buiten de proeftijd. Van de ene op de andere dag als sprake is van ontslag 'op staande voet'. Dat kan alleen in bijzondere situaties, die in de wet zijn genoemd. Denk aan diefstal, mishandeling, grove belediging. Het geldt zowel voor jou als de werkgever. Maar zeker niet voor te langzaam werken. Dat is geen 'dringende reden'. - Voor het overige hangt het ervan af wat in de arbeidsovereenkomst staat. Uitgangspunt is, dat de hele arbeidsovereenkomst uitgediend wordt (de 6 maanden in dit geval) en dat je alleen weg kunt met wederzijds goedvinden. Dus wanneer jij weg wilt en de werkgever dat goed vindt. Of wanneer de werkgever wil dat jij weg gaat en jij daarmee instemt. - ALLEEN als in de arbeidsovereenkomst staat dat hij tussentijds kan worden opgezegd, kun je ook 'tegen je zin' tussentijds ontslagen worden. In dat geval heeft de werkgever (Albert Heijn in dit geval) een ontslagvergunning nodig van het UWV. Als hij die vergunning heeft, kan hij de dienstbetrekking opzeggen met een opzegtermijn van (in dit geval) een maand, tegen het einde van de maand. Als de werkgever vandaag de vergunning zou hebben, moet je uitwerken tot eind september. Of hij vraagt een ontbindingsverzoek aan bij de kantonrechter. Uiteraard kun je ook zelf de overeenkomst opzeggen. Dan is (natuurlijk) geen vergunning nodig en kun je opzeggen met een opzegtermijn van (in principe) een maand, einde maand. Dus als je vandaag opzegt, mag je eind september weg. - En als de 6 maanden voorbij zijn, houdt de overeenkomst vanzelf op. Hij eindigt 'van rechtswege' zoals dat heet. Wat je krijgt uitbetaald als je ontslag neemt: het salaris over de gewerkte uren (ook over de eventuele uitwerktermijn), het vakantiegeld daarover (tenzij dat al in het salaris inbegrepen zat, wat vaak het geval is bij supermarkten) en de geldwaarde van opgebouwde maar nog niet opgenomen vakantiedagen. Toegevoegd na 3 minuten: In de proeftijd kun je elk moment ontslagen worden, van de ene op de andere dag. Je kunt ook op elk gewenst moment zelf vertrekken. De proeftijd is in principe een maand bij een contract voor bepaalde tijd tenzij in de cao wat anders staat. Langer dan twee maanden is de proeftijd nooit, dat is wettelijk niet toegestaan. Toegevoegd na 19 minuten: Ontslaan na 'nog een waarschuwing'? Dan toch alleen met ontslagvergunning.

Zolang jij zelf ontslag neemt kun jij na 3 maand weer solliciteren bij een Albert Heijn, wanneer je ontslagen wordt kun je niet meer solliciteren bij welke Albert Heijn dan ook. Je kunt ontslagen worden ook na je proeftijd, als jij 2 of 3 waarschuwingen hebt gekregen kunnen ze jou ontslaan, ook als je geld o.i.d jat wordt je meteen ontslagen natuurlijk. Maar als het gaat om te langzaam werken etc, dan kun je ontslagen worden na waarschuwingen. Je krijgt gewoon de maand die je hebt gewerkt uitbetaald, maar verder niks

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100