Ben je verplicht je uren in te halen na een maand ziektewet?

Ik had mijn hand gebroken, mijn eigen schuld doet er verder niet toe.
Nu werk ik als staalvlechter en heb hierdoor een maand niet kunnen werken met als gevolg dat ik nu het grootste deel moet inhalen van mijn verloren uren.

ergens snap ik het erg goed dat ze dit verwachten van mij, het is een klein bedrijf, vind het ook niet erg maar mag het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe bedoel je met inhalen? Moet je nu overuren maken op eigen kosten? Als dat zo is, dan mag dat niet. Ziek is ziek en dat is het risico voor het bedrijf, daar zijn ze voor verzekerd. Ik zou toch je CAO en je contact nalezen of hierover iets in staat.

Nee, men mag je niet je ziekteuren in laten halen (tenminste.... iet zonder jou daarvoor uit te laten betelen). Je baas heeft je ziektenuren teruggehad via een verzekering en kan die niet op jou gaan verhalen. Wel kan het zijn, dat je baas zich sociaal voelt met je collega's en jou daarom meer inzet dan anderen, maar deze extra uren moet je dan gewoon uitbetaald krijgen.

Ondanks bovenstaande antwoorden; Op een gegeven moment zul je wel weer positief moeten komen staan met je uren. Stel dat je nu plotseling stop met werken daar, maar je staat nog zo'n 80 uur in de min.. Dan moet je die; of terugbetalen of in je eigentijd overwerken. Het is gewoon een maand salaris dat je al wel gekregen hebt, maar nog niet voor hebt gewerkt.

vind het al dom dat je daar op in gaat ziek is ziek of je nu nul uren hebt of niet

Niet elke baas heeft een verzekering hoor... en nee het mag niet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100