Kan een hoofdkantoor van een supermarkt afzien van je aannamen?

Ik ben aangenomen in een supermarkt maat ik ben 18, en 18 jaar is vaak te duur in een supermarkt. (Ik ben aangenomen bij de afdeling kassa)
Nu moet ik wachten op mijn contract, want mijn aannamen moet dus goedgekeurd worden bij het hoofdkantoor. (In de winkel is me verteld dat ik aangenomen ben)
Nu was mijn vraag: is het mogelijk dat het hoofdkantoor het afwijst en ik dus niet meer aangenomen word terwijl de leidinggevende in de winkel me verteld heeft dat ik aangenomen ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

het kan, maar ze zullen dat niet snel doen de plaatselijke manager is toch wel diegene die de beslissing neemt. ik vermoed dat je zelf bent aangenomen omdat de nieuwe alcoholwet aan de orde is ? en wellicht hebben ze juist nu liever iemand die ouder is dan 18 aan de kassa, om de nieuwe wet te handhaven ? Als je dus special als kassamedewerker bent aangenomen denk ik dat je juist daarom ben verkozen boven jongere sollicitanten ? fingers crossed

De kans dat je niet bent aangenomen is heel klein. Waarschijnlijk kijken ze op het hoofdkantoor in een database waarin mensen staan die bijvoorbeeld uit de kassa gestolen hebben. Mocht dat het geval zijn dan zou het niet door kunnen gaan. Als je nog nooit zoiets gedaan hebt zit je veilig ;)

In het Belgisch sociaal recht bestaat het niet dat je een arbeidsovereenkomst kan afdwingen terwijl je eigenlijk nog niks gepresteerd hebt voor die werkgever. Je hebt wel een mondelinge overeenkomst, maar in principe is niemand je iets verschuldigd. De zaken veranderen wanneer jij aan het zwartwerken bent, jouw baas je niet wilt uitbetalen omdat er volgens hem geen overeenkomst is tussen jullie en jij daarom naar de rechtbank stapt. Als je in dat geval bewijzen verzameld waarmee je kan aantonen dag je weldegelijk prestaties hebt geleverd (getuigenissen van tewerkgestelde collega's, foto's, camerabeelden, kastickets van het bedrijfsrestaurant, uurroosters..) en je laat dit optekenen door de Sociale Inspectie, dan kan je de uitbetaling van je loon afdwingen via de Arbeidsrechtbank. Het niet uitbetalen van loon is namelijk een misdrijf waarop zware straffen staan.

Bronnen:
Arbeidsrecht België

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100