Ik start als vrijwilliger in de ouderenzorg, kan ik in de ouderenzorg een baan aangeboden krijgen na het behalen van het HBO certificaat Ouderenzorg?

Toegevoegd na 1 minuut:
Het betreft een beroepsgerichte leergang. Onderdeel van een volledige HBO Opleiding.

Toegevoegd na 3 minuten:
Mijn bedoeling is om lichte verzorging te kunnen bieden, mensen psychisch te ondersteunen en activiteiten te begeleiden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kansen zijn er altijd, maar reken er niet teveel op. Er wordt volop bezuinigd in de zorg, dus ook de ouderenzorg is (helaas) de klos. Er wordt steeds meer verwacht van mantelzorgers. Het aantal uren dat een verzorger mag besteden aan 1 oudere wordt teruggebracht, zodat 1 hulpverlener meerdere ouderen onder hun hoede krijgen, wat het aantal banen in de zorg nog geringer maakt. De tijd die de vaste werknemers tekort komen, moet worden opgevuld met vrijwilligers. Maar als vrijwilliger laat je wel zien wat je kunt, wat je wil en met hoeveel plezier je dit doet, waardoor de kans groter wordt, dat ze aan jou denken, op het moment dat er een vacature vrijkomt. Geef nooit je droom op, leer voor het gene, wat jij graag wil doen, laat zien dat jij de persoon bent die deze zware baan aan kunt. Zorg dat ze jou nodig hebben, dan maak je jezelf onmisbaar en geliefd bij de ouderen. Dan verruim je de kans op een baan, ook zonder diploma. Pak wel alles aan, ook eventuele cursussen. Succes en geweldig dat je dit gaat doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100