Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het belastingpercentage voor bijzonderebeloning?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
638
fisbel
10 jaar geleden
Het is nauwelijks relevant hoeveel belasting er over het bijzonder inkomen is ingehouden. Of dat nou 37% is of 42% of 52% of anders – bij de aangifte wordt dit bijzondere inkomen bij het andere inkomen of de andere inkomens opgeteld. Stel dat uw inkomen tussen € 19.645 en € 55.991 (schijf 2 en 3) uitkomt en de bijzondere beloning valt daarbinnen, dan betaalt u dus 42% over het bijzonder inkomen. Als er teveel belasting is ingehouden bijvoorbeeld 52% krijgt u geld terug. Als er te weinig belasting is ingehouden bijvoorbeeld 37% moet u bijbetalen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Voor bijzondere beloningen wordt er gewerkt met tabellen en niet met een belastingpercentage. Het is dus niet mogelijk een belastingpercentage te noemen.

Voor bijzondere beloningen zijn er speciale tabellen om de loonbelasting/premie volksverzekeringen te bepalen: de tabellen voor bijzondere beloningen. Er zijn witte en groene tabellen voor bijzondere beloningen.

Je kunt de tabellen downloaden op de website van de belastingdienst en via de juiste tabel de bedragen opzoeken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding