Waarom kreeg ik dit jaar ruim 1/3 minder vakantiegeld als ik wel 100% salaris krijg uitbetaalt?

Dit afgelopen jaar (2013) heb ik ruim 1/3 minder vakantiegeld gekregen. Sinds febr dit jaar zit ik in de ziektewet, heeft dit er iets mee te maken? Mijn werkgever betaald wel 100% salaris uit. Zo’n 3 jaar geleden heb ik ook lange tijd in de ziektewet gezeten, ik kreeg toen wel mijn "normale" vakantiegeld uitgekeerd. Hoe zit dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Oei , dat is lastig dit heeft (mogelijk ) te maken met het verschil in wettelijke en boven wettelijke vakantie dagen . Dus als je werkt wordt het conform je cao afgehandeld , ben je langer dan ? ( raadpleeg je cao ) dan gaat het volgens het wettelijk minimale :(. Maar dit verklaard niet dat het in eens de helft zou zijn . Google wettelijke en bovenwettelijke vakantie dagen . Kom je er niet uit raadpleeg je bond of de UWV voor de juiste exacte info in jou situatie , het beste er mee .

Dat wordt speculeren. Raadpleeg je werkgever, er kan ook 'gewoon' een fout zijn gemaakt doordat een bepaalde looncomponent verkeerd gekoppeld is in het salarispakket. Dat had er bij een controle overigens uit moeten komen. Volgens de wet moet tijdens het eerste ziektejaar minstens 70 procent van het salaris worden doorbetaald maar minimaal het minimumloon, als dat hoger is. Je schrijft echter dat je werkgever het salaris heeft doorbetaald, ik veronderstel dan dat je bedoelt: volledig en dan kan dit dus niet de reden zijn. Een laatste reden die ik kan bedenken is dat je, wanneer je niet ziek bent, bepaalde zaken krijgt uitbetaald die op dezelfde manier meetellen voor het vakantiegeld als je brutosalaris. En dat je die bedragen niet hebt gekregen toen je ziek was, waardoor ze ook niet meetelden voor het vakantiegeld (8 procent van het brutosalaris minimaal). Kortom, raadpleeg je werkgever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100