Ik ben therapeutisch werkzaam voor 2x3 uur p.w.Ik heb een dienstverband van 32 u p.w. Mijn werkgever wil gewoon bij vakantie 32 u. aftrekken Mag dit?

Mijn werkgever wil ondanks mijn ziekte toch 3 weken van 32 uur per week van mijn verlof inhouden. Is dit toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk in jouw branche in de CAO. Bij mijn werkgever (gemeente) is het in ieder geval niet toegestaan om bij vakantie voor de normale werkuren verlof af te boeken als je arbeidstherapeutisch werkt.

Op zich kan dat. Over de gehele periode dat je ziek bent, bouw je tegenwoordig vakantiedagen op. (Vroeger zat er een maximumduur aan die opbouwperiode). Daardoor is het in principe ook mogelijk dat wanneer iemand ziek met vakantie gaat die dagen als vakantiedagen worden beschouwd en in mindering gaan op het vakantiedagensaldo. In principe, want het moet in de arbeidsovereenkomst staan en het mag dan alleen voor de bovenwettelijke vakantiedagen. (Als je 32 uur werkt verdeeld over 4 dagen heb je 20 wettelijke vakantiedagen per jaar, krijg je er per jaar meer dan zijn de bovenwettelijke dagen het verschil). Staat er niets in de cao/arbeidsovereenkomst hierover dan kunnen ziektedagen alleen als vakantiedagen worden aangemerkt als je er zelf mee instemt. Zie BW 7:637. De wettelijke vakantiedagen van 2013 vervallen overigens op 1 juli 2014 (enz.) behalve als je 'redelijkerwijs' niet in staat was ze op te nemen. Of als in je contract een langere periode voor opnemen wordt genoemd. Dat volgt uit BW 7:640a.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100