mag een werkgever je verplichten de pauze's in te halen op zaterdag?

Ik werk in een klein kunststof productiebedrijf. Nu word er een kwestie besproken op het werk als volgt:
- we werken 8 uur en een kwartier per dag (bijv.: van 05:45 tot 14:00, dit kwartier extra is voor de ploegoverdracht)
- we hebben een half uur pauze per dag.
kortom werken we maar 7 uur en 45 minuten per dag. we hebben allemaal een 40 uur contract. Dit kwartier die we missen elke dag word ons verzocht op te sparen tot we 8 uur hebben en deze zouden we dan moeten inhalen op zaterdagochtend.
Wat dus gaat inhouden dat we 1x per 6 weken een zaterdag 'gratis' werken.

mag dit zomaar? is dit normaal? er staat niks in het contract over die tijden etc. enige wat er in staat is dat diegene die 3 ploegenwerken van 6/14, 14/22 of 22/6u werken en dat daar een bepaald percentage voor staat (18,5%)

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals ik jou verhaal begrijp maak je 7 uur en 45 per dag, dit maal 5 = 38 uur en 45 per week. Je mist elke week 1 uur en 15 minuten, dit maal 6 weken zoals voorgesteld = 7 en een half uur. Volgens mij is het zo dat jou baas je de optie geeft om alsnog op basis van je 40-uur contract uitbetaald te worden, ik weet niet precies hoe je contract er uit ziet maar mij klinkt het niet zo vreemd in de oren om eens in de 6 weken een dag extra te moeten werken om je urentekort op te vangen. (Eigenlijk net als het schrikkeljaar idee, elke dag duurt net iets minder dan 24 uur en om dit probleem op te vangen wordt er elke 4 jaar een extra dag ingelast)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100