Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waar kan ik terecht als ik wil werken in zwitserland?

hallo
ik heb een partner wonen in zwitserland, en nu zijn we zo ver dat ik daar ook naar toe wil verhuizen, maar moet daar wel werken, heeft iemand een idee waar je moet beginnen met zoeken? mijn partner heeft een eigen zaak, dus eigenlijk weinig tijd om mij te helpen.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.1K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het is wel handig als je partner dan vrienden, bekenden en familie inschakelt voor hulp en advies en jou dat niet op een Nederlands forum laat doen. Hij mag wel een beetje meehelpen vind ik.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ik zou als eerste kijken op de website van het land waar je naar toe gaat, in dit geval dus de Zwitserse ambasade (http://zwitserland.nlambassade.org/organization/veelgestelde-vragen), zij geven als opties Nederlandse bedrijven met Zwitserese vestigingen, de Dutch Round Table en Nederlandse verenigingen in Zwitserland (links via bovenstaande website)
Daarnaast geven ze ook een link naar de officiele Zwitserse overheidsportaal (https://www.ch.ch/en/). Als je die op Engels zet en dan klikt op Stays in Switzerland, dan vind je meer informatie; o.a. dat je je moet registreren en een werkvergunning en een residence permit nodig hebt.
Ook intermediar heeft handige links: http://www.intermediair.nl/carriere/verandering/werken-buitenland/wonen-en-werken-zwitserland

Dus bereid je goed voor en veel success en plezier in Zwitserland!
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding