Krijg ik 's avonds als 17-jarige na bepaalde tijd in de horeca dubbel betaald?

Ik ben zeventien en werk in de horeca. Ik heb net gewerkt van 4 uur 's middags tot en met 11 uur 's avonds. Normaal zijn we om 9 uur gesloten, er was nu echter een feest waarvoor ik werd gevraagd.

Krijg je na een bepaald uur in de avond dubbel betaald in de horeca?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, bij de meeste Horecabedrijven niet, dat komt omdat het in de Horeca gewoon is, dat je tot laat werkt en in het weekend. Maar pak je contract er even bij, als er daar iets anders over in staat, dan natuurlijk wel. Volgens het CAO hoor je de eerste 150 overuren van de 36 urige werkweek je normale salaris te krijgen bij overuren, zijn het meer dan 150 uren, dan krijg je 150% uitbetaald. Reken dus even om met het urenaantal dat jij per week werkt, bij hoeveel uren overwerk jij recht hebt op 150%.

Bronnen:
https://www.fnvhoreca.nl/535/overuren.html

Niet volgens de horeca-CAO van Koninklijke Horeca Nederland niet . Je werkgever mag natuurlijk wat gunstigers met je afspreken dan in die CAO staat. Die CAO is alleen verplicht van toepassing als je werkgever lid is van Koninklijke Horeca Nederland. Overuren moeten volgens die CAO worden vergoed in vrije tijd en als dát niet lukt, moeten ze worden uitbetaald. Dit is de overwerkregeling: "1. Overwerk wordt vergoed in de vorm van vrije tijd. Voor 1 uur overwerk krijg je 1 uur vrije tijd. Aan het eind van het kalenderjaar word berekend of je overuren hebt gemaakt. Eventuele overuren dienen uiterlijk in de daaropvolgende 13 weken gecompenseerd te worden. 2. Als het niet mogelijk is om alle overuren binnen de periode van 13 weken te compenseren in vrije tijd, moeten de nog resterende overuren binnen 4 weken na de 13 weken worden uitbetaald. a. Tot en met 2.184 uren tegen 100% van het uurloon; b. De overige overuren tegen 150% van het uurloon" Pas aan het EIND van het jaar wordt dus gekeken of je overuren gemaakt hebt. En krijg je een uur vrij voor een overuur. Of een gewoon uurloon als vrij krijgen niet gaat. Dat moet binnen 13 weken geregeld zijn na afloop van dat jaar. Pas dan gaat de regel gelden van punt 2 hierboven maar die zal voor een bijbaan waarschijnlijk nooit van toepassing zijn. Voor iemand die fulltime in dienst is, geldt dat sprake is van overwerk boven 1976 per kalenderjaar (52 weken x 38 uur/week). Dat zul jij niet werken en dan gelden de regels naar evenredigheid (52 * aantal uren volgens contract). Als je een halfjaarcontract hebt wordt het uiteraard (26 * aantal uren volgens contract).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100