Binnen hoeveel tijd dient de werkgever passende werkkleding te verstrekken?

De werkgever heeft gemeld dat binnen de proeftijd geen passende beschermende kleding met logo wordt verstrekt omdat het te duur is voor elke tijdelijke medewerker kosten te maken voor op maat kleding.
Nu is een deel beschikbaar in de standaard maten. S, M, L, XL en XXL. Dus dit deel kan vrij snel verstrekt worden, maar andere deel dien je voor te passen dan wordt een persoonlijk op maat gemaakt kledingstuk gemaakt.
Nu is mijn vraag mag het duurdere kledingstuk de reden zijn om het totaal pakket niet te verstrekken aan tijdelijke krachten.
Het gaat om kleding met logo, die zowel een herkenning als beschermde doel heeft.
Wat dient binnen de proeftijd verstrekt te worden en wat na de vaste overplaatsing en/of aanstelling.
Dus dat dient op de eerste werkdag verstrekt te worden en wat mag om bedrijfseconomische reden later verstrekt te worden? En binnen welke termijn is een vertraging redelijk en wanneer is de werkgever onredelijke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Direct, de werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers en moet de middelen ook verstrekken. Een soortgelijke discussie was er ook bij een recente vraag. Daar staat alles uitgebreid beschreven. Zie 1e link. Toegevoegd na 2 minuten: Het is de laatste link. GV zet de links in omgekeerde volgorde neer als je ze invoert.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0010346/geld...
http://www.arboportaal.nl/onderwerpen/veil...
http://www.goeievraag.nl/vraag/maatschappi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100