Kan je werkgever je terugschalen naar een 0-uren contract na 2x een jaarcontract van 32uur te hebben gehad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat mag je werkgever doen. Als je na je derde jaarcontract een verlenging had gehad dan had je werkgever je een contract voor onbepaalde tijd moeten geven en zelfs na het derde contract mag hij een 0 uren contract geven.

Ja. De twee vorige contracten zijn automatisch geeindigd op de einddatum. Uiteraard bepaal je zelf of je dit nieuwe contract aangaat.

Ja, dat mag je werkgever doen. De eerste 3 tijdelijke contracten eindigen van rechtswege, pas bij het 4e opeenvolgende contract (in sommige CAO's 5e) ontstaat een dienstverband voor onbepaalde tijd, dat ook dan mag worden aangeboden als 0-uren contract. Dit 3e nul uren contract kan dus zowel weer een oproepcontract voor bepaalde tijd zijn als een contract voor onbepaalde tijd. Voor beide situaties geldt dat de gemiddelde structurele inzet gedurende een termijn van 3 maanden, een rechtsvermoeden van een normale arbeidsovereenkomst voor minimaal die gemiddelde inzet tot gevolg heeft. Dit is geregeld in artikel 7:610b van het Burgelijk wetboek : Artikel 610b Indien een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, wordt de bedongen arbeid in enige maand vermoed een omvang te hebben gelijk aan de gemiddelde omvang van de arbeid per maand in de drie voorafgaande maanden. Wordt jij dus op 0-uren contract 3 maanden lang gemiddeld voor 32 uur ingezet, dan wordt je op dat moment geacht weer een contract voor 32 uur te hebben, met alle daarbij behorende rechten (zoals vakantiedagen, loondoorbetaling bij ziekte, pensioenopbouw et cetera)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100