zieke collega eist aangepaste werktijden (geen laat/vroege diensten) werkt wel extra diensten, wat mijn rooster ernstig beiinvloed,mag dit?

wat mijn rooster ernstig beiinvloed,mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit mag wel, echter je werkgever is diegene die uiteindelijk de beslissing neemt, ga daarom ook praten met je werkgever en bespreek de problemen die jij met je rooster hebt. Wat iemand bij ziekte wel of niet kan, is voor een ander niet te bepalen, oordeel daar ook niet over, maar dat wil niet zeggen dat het ten koste van je eigen werkplezier en gezondheid moet gaan. Bedenk een goede reden waarom deze werktijden niet goed zijn voor jou. Jouw werkgever kan dan naar een passende oplossing zoeken.

Ik ben het oneens met Crea. Het rooster wat jij hebt is ook een recht. Als je meer dan drie maanden dit rooster werkt, mag de werkgever dat niet zomaar eenzijdig aanpassen. Ik snap dat de collega andere werktijden moet hebben vanwege de gezondheid. maar er is nergens een regel dat dit ten nadele van de andere medewerkers moet gaan. Straks werk je alleen nog maar late dienst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100