Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Je kan beginnen met je te laten informeren bij de Kamer van Koophandel. Daar moet je je nieuwe winkel sowieso inschrijven.

De Kamer van Koophandel geeft startende ondernemers informatie op allerlei terreinen. Ook geeft de Kamer van Koophandel cursussen aan startende ondernemers. Verder zijn er speciale informatiedagen en andere bijeenkomsten.

De Kamer van Koophandel heeft in de meeste grote steden een vestiging. Kijk voor meer informatie op www.kvk.nl.
(Lees meer...)
Antoni
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Hij wil nog iets weten over diploma's en vrgnnnngen....
Antoni
10 jaar geleden
Daar weet ik (te) weinig van, maar ook daarover kan de Kamer van Koophandel hem informeren. Op http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/wat-moet-u-regelen/diplomas/ staat onder andere: "U heeft geen apart diploma nodig om een bedrijf te mogen starten. Vroeger moesten ondernemers een middenstandsdiploma hebben. Deze verplichting bestaat niet meer. Of u andere diploma's nodig heeft, hangt af van het soort bedrijf dat u start. Vakdiploma In sommige gevallen heeft u een vakdiploma nodig om een bepaald beroep of bedrijf te mogen uitoefenen. Bijvoorbeeld als u als beveiliger start. Ook een drogist heeft een vakdiploma nodig, voor de verkoop van geneesmiddelen. Wilt u weten of een vakdiploma in uw branche een vereiste is? Uw brancheorganisatie kan u vertellen of u een diploma nodig heeft. Zoek uw brancheorganisatie in de Branchewijzer. [link naar http://www.kvk.nl/ondernemen/brancheinformatie/branchewijzer/] en op http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/wat-moet-u-regelen/vergunningen/ staat onder andere: "Vergunningen. U heeft ze nodig als u bijvoorbeeld een café begint of een peuterspeelzaal. Of als u gaat verbouwen. En soms als u een reclamebord ophangt. Welke vergunningen heeft nodig? Vergunningen voor uw branche In sommige branches heeft u een vergunning nodig voor u kunt beginnen. Als u start in de horeca bijvoorbeeld. Maar ook bij goederenvervoer of financiële dienstverlening. Alles over verplichtingen in deze branches. [link naar http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/verplichtingen-per-branche/] Vestigingsvergunning is niet nodig Vroeger moesten ondernemers altijd een vestigingsvergunning hebben. Deze regel is vervallen. U hoeft dus geen vestigingsvergunning meer aan te vragen."
Antoni
10 jaar geleden
Twee links uit mijn reactie werken niet. Deze wel: http://www.kvk.nl/ondernemen/brancheinformatie/branchewijzer/ http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/verplichtingen-per-branche/ en deze is verder ook handig: http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/verplichtingen-per-branche/detailhandel-en-ambachtsbedrijven/
Antoni
10 jaar geleden
We zijn lekker bezig... De laatste link werkt ook niet, maar dat probleem kan ik helaas niet oplossen met een nieuwe reactie. Via http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/verplichtingen-per-branche/ is die pagina terug te vinden.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding