Ik werk met 0 uren contract, als ik verlies mijn werk, mag ik ww-uitkering krijgen?

Ik kom uit buitenland, Ik weet het echt niet. Ik werk in restaurant sinds september, de gewerkte uren zijn verschillend elke maand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kunt recht hebben op een ww-uitkering. Het UWV kijkt naar hoeveel uren je hebt verloren: daarvoor tellen de uren mee die je gewerkt hebt in de 26 weken voordat je je werk kwijt raakte. Het gemiddelde inkomen wordt berekend over het jaar voordat je werkeloos raakte. Toegevoegd na 13 minuten: Je moet dus wel 26 weken gewerkt hebben! Je hebt dan recht op maximaal 3 maanden WW.

Bronnen:
http://goedenwel.nl/expert-vraag/heb-je-re...
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...

Voor jou is de CAO voor de Hoera van toepassing. Bij een nul-urencontract ben je in loondienst voor onbepaalde tijd. Dus voor ontslag zal de werkgever een ontslagvergunning moeten hebben. Laat je dus niet zomaar wegsturen, zeg altijd nee. Als je aan de 26 uit 52 weken eis voldoet in het laatst gewerkte jaar heb je recht op een WW uitkering. Over hoeveel uren, hangt af van het gemiddelde aantal uren dart je hebt gewerkt. Toegevoegd na 41 seconden: CAO voor de Horeca en beslist geen hoera.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100