Hoe rondkomen van een stage?

Je loopt stage omdat je meer werkervaring wilt opdoen en zodoende je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Hoe kun je dan rondkomen tijdens die stage? Je krijgt meestal een stagevergoeding, maar daarmee heb je nog geen minimum inkomen op (bijv.) bijstandsniveau. Hoe lost men dit op?

Toegevoegd na 50 seconden:
Stage lopen is bijvoorbeeld geen optie voor mensen die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een stagevergoeding is ook niet bedoeld om ervan rond te kunnen komen. Het is niet eens verplicht dat een bedrijf zo'n vergoeding geeft (tenzij natuurlijk in CAO, stageovereenkomst of iets dergelijks staat dat je recht hebt op een vergoeding). De enige optie lijkt me, om naast de studie een (bij)baan te hebben, zoals onder studenten veelal gebruikelijk is.

Dan zul je dus op een andere manier aan "leefgeld" moeten komen. Een betaalde baan is een optie, of parttime. Of misschien een krantenwijk of 's avonds babysitten of een baan als nachtportier en een paar maanden gedurende je stage met minder slaap toe komen. Antwoord Maar het is natuurlijk wel zo, dat je normaal gesproken stage loopt wanneer je nog jong bent en aan het begin van je carrière bent. In dat geval zou je van je ouders een toelage/studiegeld kunnen krijgen indien mogelijk en anders toch die krantenwijk of in het weekend achter de bar staan: een bijbaan dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100