Waarom krijgen bankiers een bonus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze beter dan gewone stervelingen een bank om zeep kunnen helpen.

Omdat het echte schurken zijn!!

Omdat men denkt, dat bankiers dan beter hun best doen. Dat is goed voor de bank. Ze worden op deze manier beloond naar prestatie. Maar er komt steeds meer kritiek op, omdat ze al genoeg verdienen, en bankiers ook vaak een bonus krijgen als ze niet voldoende hebben gepresteerd. De kritiek betreft vooral banken die konden overleven, met behulp van belastinggeld. Of de kritiek nu terecht is of niet, er zitten wel haken en ogen aan. Want het is mogelijk dat talent naar het buitenland vertrekt, waar men minder moeilijk doet over bonussen. Het is dus echt niet zo simpel om zomaar te zeggen "weg met die bonussen".

bonusen krijgen bankiers als ze de bank winst kunnen produceren. als het gaat om winst, dan heb je het over grote bedragen. een deel daarvan (klein percentage) krijgen zij ook, voor de moeite zeg maar. het probleem krijg je wanneer ze ook bonusen krijgen bij verlies of wanneer de bonusen buiten verhoudingen zijn. vergeet niet dat ze al 50.000 euro per MAAND verdienen. ik heb het hier over top bankiers en directieleden, niet de jongen achter de balie bij de rabobank!

Omdat het oplichters zijn en zakkenvullers! De rente op je spaargeld is veel te laag, de rente op je leningen veel te hoog en ook de bankkosten zelf zijn veel te hoog, zodat deze heren over onze ruggen rijk kunnen worden! En als het mis gaat vul de staatskas het wel weer aan van onze belastingcenten!!!

Officieel krijgen ze een bonus omdat ze hun targets gehaald hebben maar eigenlijk is het meer om het personeel te behouden.

Omdat ze het door de aandeelhouders gestelde korte termijndoel (winst nu in dit jaar) hebben gehaald. Daarbij worden betere doelen (ook andere dan financiele doelen en niet alleen op korte termijn) niet nagestreefd, niet bereikt, en door de maatschappij (de bevolking incl. de aandeelhouders) uit het oog verloren

Dat is het best bewaarde geheim aller tijden, maar ik vermoed dat ze de rente ontvangen die wij niet meer krijgen op onze betaalrekening! Hoe je presteert doet er schijnbaar niet toe.

In iedergeval niet omdat ze beter zijn dan een ander die hetzelfde kan doen dan die zogenaamde topbestuurders doen. Eerder omdat het gewoon vriendjespolitiek is ons kent ons. En ja waarom niet je zakken vullen als je de mogelijkheid heb. Misschien is dit wel een goede vraag. ? Verder speculeren ze met het geld van de bank wat ze vrijuit kunnen doen omdat ze weten als ze failliet dreigen te gaan ze worden gered door de overheid. Als ik 100.000 op rood mag inzetten in het casino en weet dat de staat dit later terug betaald als het zwart word is de keuze snel gemaakt. Dit is een voorbeeld maar hier komt het op neer. Als het wel rood word verdien ze 36 X 100.000 = 3600.000

Is doodnormaal in het bedrijfsleven. Iedere leidinggevende heeft tegenwoordig met targets te maken. Dit betekent dat dat als er een bepaalde omzet of winst gerealiseerd wordt de leidinggevende hiervoor beloond wordt. Dit kan dus winst zijn maar ook om een inkooppercentage. Bij een instelling zijn er zulke grote belangen dat er weinig mensen in aanmerking komen voor een dergelijke functie. De mensen die hier wel voor in aanmerking komen kunnen dus eisen stellen. Dit noemen we ook wel een vrije-markt economie, waar we met zijn allen heel trots op zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100