Waarom zou je in Nederland nog werken?

Graag jullie mening geven want ik heb dit nodig voor mijn stageopdracht. dank u !!!!!

Toegevoegd na 27 minuten:
het is de bedoeling dat ik hier een klein verslag van maak en uitwerk met vragen als: hoe dacht men hier vroeger over en hoe in de toekomst. tevens mag ik er ook een voorbeeld bij geven en de grote waarom dat dit zo is. Dus graag zo uitgebreid mogelijk hoe jij erover denkt. alvast bedankt !!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Om geld te verdienen? Wat wil je precies met deze vraag? Verklaar je nader alsjeblieft.

Waarom zouden we niet werken?

Je kunt ook werken omdat je het leuk vindt.

als je niet werkt wordt je kringetje erg klein, en voel je je sneller geisoleerd dan wanneer je wel meedraait met de maatschappij.

Om geld te verdienen. We kunnen niet met z'n allen een uitkeringkje hebben. Toegevoegd na 1 minuut: Ligt nogal voor de hand toch?

Op deze manier kun je je horizon verbreden dat lukt thuis tussen 4 muren minder. Plus dat je op deze manier geld binnen krijgt (en de sociale contacten zijn ook mooi meegenomen).

Omdat werken mij veel meer plezier en... geld oplevert!

Werken is leuk, je ontmoet collega´s, je hebt een dagstructuur, je bent nuttig voor anderen. Niet werken is stomververvelend, vraag dat maar aan werklozen en zieke mensen.

Omdat je niet wilt teren op de zak van anderen als je prima in staat bent zelf je geld te verdienen. Omdat iedere dag thuiszitten na een weekje toch wel heel erg gaat vervelen. Omdat je genoeg geld wilt verdienen voor een goed leven in plaats van alleen genoeg geld te krijgen om te overleven. Omdat een baan een goede manier is om diverse sociale contacten te hebben. Omdat je 's avonds graag je partner iets te vertellen wilt hebben over je dag en graag over zijn/haar dag wilt horen, terwijl je als je allebei iedere dag de hele dag thuis zit, niet zoveel te vertellen hebt. Omdat je je graag wilt ontwikkelen door middel van zinvolle bezigheden.

als er niemand meer zou werken zou er helemaal niks meer zijn geen winkels. fabrieken, ziekenhuizen, etc. je zou dan alles voor jezelf moeten doen. je eigen eten verbouwen je eigen huis bouwen.

Omte kunnen blijven leven. En eventueel je vaste lasten te betalen... Maar als je genoeg geld aan de kant heeft zoals een miljoentje ofzo, dan hoef je niet te werken.

Om bij te dragen aan de maatschappij, aan het werk dat te verzetten is. Vroeger gingen ze waarschijnlijk ook met z'n allen (alle mannen) jagen. Er was geen die "thuis" bleef om lui te wachten dat de rest met het eten thuis kwam.

Om geld te verdienen, om lekker bezig te zijn, voor de sociale contacten, om door het geld leuke dingen te kunnen do, omdat het land door moet draaien en iemand moet dat toch doen. Maar geloof me, na een tijdje in de WW gelopen te hebben zijn geld, sociale contacten en het gevoel nuttig te zijn de grootste drijfveren!!! Ik denk dat dit voor het verleden, het heden en de toekomst geldt. Er moet gewerkt worden om het land te laten bestaan en iedereen heeft geld nodig om te leven.

Ledigheid is des duivels oorkussen. Werken is goed voor een mens. Toegevoegd na 9 minuten: Werken is eigenlijk vooruitgang, de wereld wordt er ook beter door. Toegevoegd na 10 minuten: Ik ken ook wat mensen die niet willen werken gewoon, maar ze zijn allemaal (helaas) in het criminele circuit gekomen, ik denk grotendeels daardoor.

Omdat je gillend gek wordt als je de hele dag thuis zit. Omdat als iedereen denkt van, goh ik kan ook van een uitkering leven, er geen geld meer binnen komt om de uitkeringen te betalen. Omdat werken ook leuk kan zijn. Omdat je dan nog iets nuttigs doet met je leven. Omdat je meer geld binnenhaalt dan wanneer je een uitkering zou krijgen. Omdat het asociaal is om op het geld te teren van mensen die er WEL voor werken.

Omdat je het leuk vind. Omdat je geld wilt verdienen Omdat je graag contact met anderen hebt Omdat je pensioen opbouwd voor later Om jezelf een dag invulling te geven Omdat het nuttig is Omdat je niet op andermans zak wilt teren

Om onze maatschappij te laten draaien, moet er veel dingen gedaan worden. Dus er is een mooi systeem bedacht,dat heet werken, als we dat met z'n allen doen, "draait"de maatschappij, wordt er daardoor geld verdiend, kunnen we onze energie, belangstelling, hartstocht ergens in kwijt en maken we onszelf nuttig. Het is ook erg goed voor je mentale en fysieke gesteldheid om iets te doen.

Omdat het onder andere maatschappelijk wenselijk is en mensen zijn daar gevoelig voor.

Ik heb eigenlijk nergens een antwoord gezien op de vraag. Iedereen geeft antwoord op de vraag : Waarom zou je nog werken? Maar de vraag is : Waarom zou je in NEDERLAND nog werken ? Ik kan daar overigens geen antwoord op geven. Ik zie namelijk niet wat het verschil is tussen Nederland en andere landen als het gaat om werken.

Tov van een paar decennia geleden is "het werken" of Arbeid in west-europa en in casu nederland veel minder aantrekkelijk geworden omwille van vele factoren : stress, angst voor delocalisatie of oneerlijke concurrentie uit de lage loonlanden, files, prestatienormen. Indien ik jong zou zijn, wil ik ernstig overwegen in welk land ik het liefst zou werken zowel om geld te verdienen als omwille van je zelfontplooiing. Ernstige studies evenwel wijzen uit dat de scandinavische landen de meest sociale landen zijn en de mediterraanse de meest gelukkige. Maar je kunt moeilijk even de trein nemen naar Zweden en 'savonds terug aan de azurenkust ontspannen en met de buren kletsen over het werken in de polders.....

Omdat je na een bepaalde periode thuis zitten jezelf kan gaan vervelen (hoe vul je je dag)?

Je kan leven om te werken, maar de meeste mensen werken om te leven..

Ik werk zelf om de volgende redenen: - om mijn huis, eten, kleding, telefoon, auto, vakantie en andere dingen zelf te kunnen betalen en daarvoor niet afhankelijk te zijn van de overheid of van anderen. - om me nuttig te maken en in te zetten voor de maatschappij - om mezelf verder te ontwikkelen - vanwege sociale contacten Ook als ik 10 miljoen euro zou winnen zou ik niet stoppen met werken, mogelijk alleen wat minder uren.

Zolang je hobby's maar genoeg geld opleveren hoef je niet te werken.

Omdat je taal Nederlands is.

ik ben alleenstaande ouder met twee kinderen. Ben 12 jaar geleden (weer) begonnen met werken, toen de kinderen naar de kleuterschool gingen. Heb in die 12 jaar nog nooit hoger loon gehad dan een bijstandsuitkering. Dan vraag je je wel af: waarom zou ik gaan werken, als het mij geld kost ipv oplevert. Maar ja, ten eerste is het verplicht, en ten tweede voel ik me ook schuldig naar de maatschappij toe als ik thuiszit van belastingcenten, terwijl ik kan werken. En nu ze wat ouder zijn werk ik ook gewoon fulltime. Maar de uitkeringen zijn te hoog of het loon te laag. Een alleenstaande moeder krjgt 90 % van het minimumloon, een echtpaar zelfs 100% van het minimumloon. Thuiszitten loont dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100