als je nu werk in een hotel als extra en je werkt de woensdag en de zondag van 8.30 uur tot 14.30 uur word je dan de zondag dubbel betaalt of wat ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee wat het is voor jou geen overwerk.

Ligt eraan of dat hotel een regeling heeft voor bepaalde dagen en bepaalde tijden. Kijk daarom je contract en cao na. Toegevoegd na 3 uur: Zie antwoord Pelle, die heeft het voor horeca al nagekeken. Voor jou geldt dit dus niet.

Nee in de horeca krijg je namelijk niet extra betaald voor werken op zondag: "In de horeca krijgt een werknemer niet extra betaald voor werken op zondag. In die zin is de horeca een uitzondering op de regel van de zondagswerktoeslag."

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraa...
http://zakelijk.infonu.nl/juridisch/80816-...

Het is afhankelijk van de arbeidsregeling of cao. In je vraag staat niet onder welke cao je valt. Als je bij personeelszaken of HR medewerker vraagt van het hotel, dan krijg je (meestal) een eerlijk antwoord. Onder welke arbeidsregelingen je valt, daar dient de werkgever altijd naar waarheid te antwoorden. Alleen in het uitvoeren er van zijn ze zeer creatief. Je zou verwachten dat je voor zondag diensten meer betaald krijgt dan woensdag diensten. Dus stap naar je werkgever, dan jij dit ook verwacht en als het niet zo is, dat je voor het zelfde geld liever op een doordeweeks dag zou willen werken. Toegevoegd na 12 minuten: De werkgever mag afwijken van je collectieve arbeidsregelingen en cao, maar alleen in positieve zin. In het algemeen zal een werkgever geen verschillende arbeidsregelingen voor hetzelfde soort werk willen hebben. Dit is een lang antwoord maar je zal waarschijnlijk niet dubbel betaald gaan worden op zondag, behalve als je vooraf zo afgesproken hebt. Achteraf is het vrij lastig praten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100