Waarom praten Amerikaanse veilingmeesters zo ontzettend snel?

Echt het nut snap ik niet want je verstaat het ook niet.

blablablaablalablabla 100 blablablalalalba 150 brabbablablababa 200 and sold

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stel je een veilingklok voor: daarop is zichtbaar wat de inzetprijs is, bijv. 150 euro. De wijzer begint te lopen te en telt af ('blalalablablablalabblala.......' ) jij drukt op de knop en de wijzer stopt: 75 euro! Verkocht aan jou voor 225 euro! (= inzet plus de afslag). Dit voorbeeld is om uit te leggen wat de Amerikaanse veilingmeester eigenlijk verbeeldt: een soort telklok. De Amerikaanse veiling meester maakt met zijn 'moaning' geluiden het tussentijdse oplopen van het te bieden bedrag hoorbaar en reageert met een concreet getal te noemen als een van de aanwezigen zijn hand op steekt waarna deze het dan gekocht heeft (sold). Vooral de Amerikaanse plattelands auctions (veilingen) zijn een verzameling van riten en tradities die uit een ver Angelsaksisch verleden stammen en waaruit dat 'moanen' vandaan komt. Auctions waar de veilingmeester er soms een ware show van maakt zijn vooral die van onroerend goed, auto's en (semi) Art.

Dat doen alle veilingmeesters ook in Nederland doen ze dat. Dat is nu eenmaal de werkwijze van veilingmeesters.

Een veilingmeester praat zo snel om mensen hun aandacht erbij te houden, als hij langzaam gaat praten raken mensen afgeleid.

Bovenstaande antwoorden zijn juist maar als hij snel praat kan hij ook meer artikelen in een bepaalde tijd onder de hamer brengen. En de mensen die in de zaal zitten die begrijpen heus wel wat hij zegt want dat zijn vaak mensen die geregeld naar veilingen gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100