Ben ik nog leerplichtig wanneer ik naar het vreemdelingenlegioen ga?

Hallo iedereen,

Ik ben 16 en denk er al geruime tijd over na om naar het vreemdelingenlegioen te gaan.
Mijn redenen zijn :
- ik wil thuis weg
-ik wil kunnen sparen
-ik wil op "eigen benen" staan
-ik wil de wereld zien
-ik wil het avontuur
Mijn vraag is echter: wanneer ik op de 17 jarige leeftijd het legioen in ga ( 17 jaar is de minimum leeftijd ), ben ik dan nog leerplichtig? Met andere woorden zullen ik of mijn ouders boetes krijgen?

Met vriendelijke groet Dieter
PS: ik ben me terdege van bewust dat het hard zal zijn. Ik heb geen geromantiseerd beeld van het legioen.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik woon ik België.

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, want je mag jezelf een nieuwe identiteit aanmeten, voor NL besta je niet meer. Bovendien is de leerplicht in NL tot 16 jaar! http://www.leerplicht.net/webpages/leerplicht.html

Ja, je hebt leerplicht tot je 18e. Tenzij je een HAVO/VWO-diploma of minimaal een MBO2-diploma hebt. Dit zijn zogenoemde startkwalificaties. Als je deze in de pocket hebt, kun je in principe doen en laten wat je wilt qua opleiding/beroepen. Alhoewel je wel toestemming moet hebben van de Franse Ambassade én van je ouders als je op je 17e bij het legioen wilt. Als je geen startkwalificatie hebt, dan kun je natuurlijk ook nog overwegen om in Nederland bij Defensie te gaan. Het verdient best lekker en na je opleiding en diensttijd heb je toch wat meer kans op een baan dan bij het vreemdelingenlegioen. Toegevoegd na 1 minuut: Ok, bovenstaande is compleet nutteloos. Vermeld het de volgende keer even dat je in België woont als je op een Nederlandse site dergelijke vragen stelt.

In Belgie ben je leerplichtig tot je 18de verjaardag, of als je het secundair onderwijs hebt afgerond, ook ben je als je naar een ander land verhuisd nog steeds leerplichtig als je je woonadres in Belgie houdt, als je dat niet doet, gelden de leerplichtregels van het land waar je woont. Dus ja, als jij niet aan de voorwaarden voldoet kunnen je ouders een boete krijgen, wacht nog even tot je 18 bent.

Als je in het vreemdelingen legioen gaat wordt je Fransman en val je onder de Franse wetgeving.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100