Ik heb nu een vast contract. Straks krijg ik een compleet andere functie (promotie). Behoud ik dan mijn vast contract?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja je contract blijft en wordt niet anders je krijgt alleen een andere functie en een nieuwe functiebeschrijvingen en waarschijnlijk ook een andere beloning.

Kan wel, maar hoeft niet. "Veel voorkomend is dat partijen een nieuwe arbeidsovereenkomst sluiten omdat de werknemer een nieuwe functie heeft gekregen. De arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd wordt dan omgezet in een contract voor bepaalde tijd. Veel werkgevers denken dat zo'n nieuwe arbeidsovereenkomst automatisch eindigt. Dit is onjuist: In artikel 7:667 lid 4 BW is de zogenaamde Ragetlie-regel opgenomen. Deze regel houdt in dat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd opvolgt niet van rechtswege eindigt, maar moet worden opgezegd. Hierop zijn twee uitzonderingen: de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is geëindigd door rechtsgeldige opzegging of ontbinding door de rechter. In dat geval eindigt het nieuwe contract voor bepaalde tijd automatisch. Er is sprake van een wezenlijk nieuwe functie: het werk is anders, het salaris is aanmerkelijk gewijzigd en de omvang van het werk is veranderd. In andere gevallen moet ook bij deze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een ontslagvergunning worden aangevraagd of worden ontbonden. Ook is hier weer van te voren van belang dat het de werknemer ook duidelijk is gemaakt dat het contract wordt omgezet van onbepaalde tijd naar bepaalde tijd." Bij een totaal nieuwe functie is ook het proeftijdbeding weer mogelijk (als het wordt aangegaan moet het schriftelijk gebeuren). Ik zou zeggen: probeer het zo te regelen met de werkgever dat je een 'terugkeergarantie' hebt naar je vorige functie als het één van beide partijeen om wat voor reden dan ook tegenvalt. En doe je uiterste best om je huidige vaste contract te houden, als de werkgever voorstelt een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te gaan vanwege de totaal nieuwe functie.

Bronnen:
http://www.arbeidsrechtsite.nl/diensten/be...

Als de promotie kort gaat volgen op uw vaste contract vermoed ik van niet. Dan had men uw contract wel weer tijdelijk verlengd. Maar in de basis is het mogelijk dat u bij een significant andere functie opnieuw in dienst genomen wordt. Maar als u promotie krijgt kort na indiensttreding wordt u blijkbaar erg gewaardeerd! daarvoor in ieder geval gefeliciteerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100