Na hoeveel uur werk heb je recht op een kleine pauze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Iedere werknemer heeft het recht om het dagelijks werk te onderbreken met een of meerdere pauzes. Onder een pauze wordt verstaan een onderbreking van de werkzaamheden van tenminste 15 aaneengesloten minuten. In de regel gelden voor pauzes collectieve afspraken in de onderneming of instelling waar men werkt. Maar waar heeft men nu ‘recht’ op? Pauzeregels kunnen gebaseerd zijn op CAO-afspraken over arbeids- en rusttijden en/of op instemming van of overeenstemming met de ondernemingsraad (OR). In ieder geval moeten de regels voldoen aan de Arbeidstijdenwet 1996, die op dit moment van kracht is. Als standaardnorm wordt er in deze wet van uitgegaan dat een werknemer na 5,5 uur (!) recht heeft op een pauze van een half uur. Werkt men per dag langer dan 8 uur, dan moet die pauze minstens 45 minuten bedragen, waarvan 30 minuten aaneengesloten. Eventueel mag de pauze na 5,5 uur werken opgesplitst worden in twee pauzes van minimaal 15 minuten." "Over koffie- en theepauzes is wettelijk helemaal niets geregeld, laat staan over rookpauzes."

Bronnen:
http://werkwijzer.blog.nl/werkstress-burno...

over het algemeen cao gebonden. Normaal is na eerste twee uur werk 10 min. volgende 2 uur 30 min, volgende 2 uur 10 minuten volgende 2 uur 10 min, daarop volgende uur 60 minuten, bij de laatste twee is het overwerk ingegaan.

Na vier uur een kwartier geloof ik.

Dat hangt af van je CAO, zie die erop na, dat is voor verschillende branches anders... Voor een piloot is het anders dan voor een taxichauffeur... Dus zoek dat op in je CAO...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100