Waar moet je rekening mee houden bij het schrijven van een email sollicitatie??

Moet je een korte begeleidende tekst geven en je sollicitatiebrief in de bijlage toevoegen?
Of kan je het beter je alleen je cv als bijlage toevoegen....
Waar moet je verder nog op letten??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet je sollicitatiebrief in de mail en je CV als bijlage. Mensen die dagelijks honderden sollicitatiebrieven binnenkrijgen houden niet van tijdverspilling en willen zo snel mogelijk je bedoelingen weten. Zorg dat je een persoonlijke sollicitatiebrief schrijft in plaats van een algemene die je bij iedereen in de bus doet. Dat komt ongeïnteresseerd en niet echt gemotiveerd over. Je moet laten zien dat jij anders bent en dat JIJ de beste keuze bent. Laat je interesse in het bedrijf zien, door bijvoorbeeld een compliment te maken over een prestatie die het bedrijf gemaakt heeft. Let natuurlijk op spelfouten, niet te moeilijke woorden (dat komt nogal nep over, maar te simpel weer te dom, zoek een goede balans!) en altijd een beleefdheidsvorm: U. Aan het einde van je brief kun je zetten: Ik zou deze sollicitatiebrief willen toelichten in een gesprek. Daaruit kunnen mensen opmaken dat je nog meer aan te bieden hebt, en zo heb je misschien wel gelijk een gesprek te pakken! Succes!

Tegenwoordig wordt de kern tekst (de brief) veelal aan de mail toegevoegd en niet in de bijlage. De bijlage is bedoeld voor bijkomende stukken zoals je CV en aanvullende informatie. Daarnaast moet je er gewoon op letten dat je correcte zinnen gebruikt, geen spelfouten enzovoort. Ook zorgen dat het 'onderwerp' van de mail duidelijk is.

Toen ik een stage zocht heb ik in de bijlage een CV gezet en een sollicitatie brief. In de mail zelf heb ik vermeld dat de CV en sollicitatie brief in de bijlage staat. Het voordeel is dat je opmaak goed overkomt als het in een word document wordt gezet. Verder moet je er om denken dat je beleeft bent dus geen je zeggen. En niet te veel liegen (of hoe je het wilt noemen) want anders verwachten ze meer dan je werkelijk hebt.

Voorbeeldje; Geachte ("naam", als je die hebt, anders schrijf je: "Goedendag", en dan zonder naam) Op uw site www....... zag ik de vacature voor.......... Deze functie heeft mijn interesse gewekt en ik stuur daarom mijn CV en motivatie mee in de bijlage. Hopelijk is dit zo voldoende. Ik zie uw reactie met spanning (of plezier) tegemoet. Met vriendelijke groet, Huppeldepup Ik heb er al aardig wat zo gemaakt en ze worden altijd goed ontvangen. Natuurlijk kan je je eigen "schwung" eraan geven. In de motivatiebrief die je meestuurt leg je uit waarom je de functie zo leuk vind, en waarom jij denkt er geschikt voor te zijn. Noem wat persoonlijke kwaliteiten en maak ze nieuwsgierig. Succes met solliciteren!

Ik adviseer om de begeleidende brief in de bijlage te doen en cv ook in de bijlage. In de mail zet je alleen waar naar je solliciteert en dat je brief en cv in de bijlage zijn te vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100