Wat te doen bij een telefonische sollicitatie?? (zie uitleg)

Ik heb een superleuke vacature online gevonden en ben van plan te bellen om te vragen of de vacature nog open staat, maar wat kan je het beste aan de telefoon zeggen zodat ze je al meteen willen uitnodigen voor een gesprek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Direct uitgenodigd worden kan alleen als je weet wie de sollicitaties afneemt, meestal staat er wel een naam in de vacature, aan wie je de sollicitatie moet richten, vraag dan ook naar die persoon. Laat je enthousiasme duidelijk de overhand hebben in het gesprek, hou je cv bij de hand, zodat je vragen daarover direct kunt beantwoorden en zorg dat je kennis hebt over het bedrijf, zodat je eventueel gerichte vragen kunt stellen en geïnteresseerd overkomt. In de meeste gevallen zal je niet direct uitgenodigd worden voor een gesprek, maar het voorstel krijgen op de gewenste manier te solliciteren, zoals in de advertentie vermeld staat, dring je in dat geval niet op, maar vermeld dan wel in je schriftelijke sollicitatie, dan je telefonisch contact hebt gehad op die datum, met meneer/mevrouw en dat dat je enthousiasme nog meer heeft geprikkeld.

Je hebt natuurlijk nooit de zekerheid dat ze je direkt uitnodigen, maar als je je enthousiast opstelt (zoals je hierboven eigenlijk ook al deed) maak je wel een grotere kans. Heel veel succes!

Lees de vacature goed door: Is er een telefoonnummer vermeld dat je kunt bellen? Misschien zitten ze helemaal niet te wachten op een telefoontje van alle sollicitanten (gaat ze ontzettend veel tijd kosten) Stel geen vragen die al in de vacature beantwoordt zijn. Maak een lijstje van dingen die je wilt vragen/zeggen hou pen en papier bij de hand om notities te maken. Vergeet niet je gesprek te beginnen met de vraag of het uitkomt dat je op dit moment belt. Bedank na afloop voor het gesprek succes met je sollicitatie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100