Wat te doen al het volgende het geval is?

Je solliciteert je suf, maar bij de ene functie zeggen ze dat je te hoog bent opgeleid en bij de andere weer dat je te weinig ervaring hebt. (En dat met een cv vol met vrijwilligerswerk en werkervaringsplaatsen). Je hebt nauwelijks nog inkomen en het is maar de vraag of je een uitkering krijgt. Lichte paniek...

Toegevoegd na 1 minuut:
En nee, van de lichte zeden worden is geen optie. Een rijke man is ook niet binnen handbereik...

Toegevoegd na 9 minuten:
Kheb al twee opleidingen gedaan. Om nu nog eens een keer te gaan studeren. Kost ook weer geld. Freelance praktijk (tekstbureau) kwam niet van de grond (kan wel redelijk goed schrijven, maar iets verkopen, ho maar).

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch even achter die uitkering aangaan en vooral niet opgeven met solliciteren. Ook voor jou is ergens een baan. Ik zit trouwens (ondanks uitkering) in vrijwel dezelfde situatie. Ik heb een reïntegratiecoach die me helpt met zoeken, brieven schrijven en sollicitatie-gesprekken en steun geeft, incl die zin: 'ook voor jou is ergens een baan'. Gelukkig wordt die wel betaald door het UWV... Succes!

Ten eerste, gewoon doorgaan met solliciteren. De baan zijn schaars, maar daar heeft iedereen last van. Toch zijn er weldegelijk bedrijven die mensen zoeken. Ten tweede, meestal heb je recht op een uitkering misschien toch nog eens informeren. Ten derde misschien kan je je laten omscholen, misschien dat ze bij het UWV of de gemeente of ergens anders cursussen aanbieden. Ten vierde, misschien een eigen bedrijf beginnen. Als je echt geen baan kan vinden, creeër je eigen baan.

Sluit me aan bij bovenstaande antwoorden, geef niet op. Je kan altijd proberen om (tijdelijk) in de zorg als hulp bij mensen thuis te gaan werken, via een thuiszorg organisatie, of uitzendbureau. Hier is eigenlijk altijd vraag naar en je kan parttime werken en door solliciteren naar een baan die wellicht beter bij je past

Ik denk dat je moet proberen een baan onder je niveau moet gaan zoeken. Vraag idd wel een uitkering aan. Voordat dat rond is, ben je weken verder. En voor zover ik weet heb je anders nog recht op bijstand. Dat is niet veel maar alle kleine beetjes helpen...

Wat ik in jouw schoenen heb gedaan: eerst een baan gezocht, welke baan dan ook. Om specifiek te zijn: ik ben alle winkels in gelopen die personeel zochten, en heb werkelijk gesolliciteerd bij de eerste waar het niet ging om een 0-urencontract. Retail betaalt slecht, en meestal zijn werkgevers in die branche niet bepaald zuinig op het personeel, maar daardoor is het verloop groot en zijn er altijd wel vacatures. Natuurlijk heb je dan niet de baan die je over vijf jaar nog wil hebben. Maar mocht je een doorstart maken met je bedrijf, dan kun je in een winkel heel waardevolle verkoopervaring opdoen. En maak je geen doorstart, dat geeft het in ieder geval een goede indruk als uit je CV blijkt dat je bereid bent veel aan te pakken. En het inkomen zal hoger zijn dan je zou krijgen met een uitkering, je zal nu, na een eigen bedrijf, namelijk geen recht hebben op ww. Hoe het bij mij is gelopen: een half jaar in een kledingwinkel, een paar weken in een kaaswinkel, en vervolgens via een uitzendbureau toch nog gemakkelijk aan een baan op mijn eigen niveau gekomen. En nu heb ik net een betere baan aangeboden gekregen. Mag ik trouwens vragen in welke regio je woont? Bij mijn huidige werkgever is namelijk net de vacature om mijn vertrek te compenseren opengesteld, en jouw achtergrond is vergelijkbaar met de mijne (tekstcorrectiebureau met gebrek aan klanten)...

Probeer eens een trainee baan te vinden. Dat zijn speciaal baantjes voor minder ervaren mensen (in betreffend vakgebied) en bedoeld om ook te leren. Begint wel met een lager start salaris. (afh van je leeftijd overigens...hoe jonger hoe makkelijker zo'n baantje.)

Ik zit in exact dezelfde situatie. Ik ben naar het uwv gegaan, en daar was een traject voor mensen in deze situatie, werken en begeleid solliciteren voor een minimumloon, dus perfect om in ieder geval weel inkomen te hebben. Jij woont zo te zien niet in mijn gemeente, maar ik zou het toch eens navragen, misschien is er bij jouw gemeente ook een dergelijk traject. En hou de moed erin! Die afwijzingen zijn niet persoonlijk maar wel demotiverend. Begin een massa-sollicitatieoffensief: stuur zoveel mogelijk cv's naar verschillende bedrijven als open sollicitatie. Ik leerde laatst in een training dat je brief pas van belang wordt als je cv interessant genoeg is. Dus verspil niet teveel tijd aan de perfecte brief als het gaat om een functie die je zo zo vindt, maar steek deze tijd pas in een brief voor een functie die je echt heel graag wilt hebben.

Ik zou proberen te kijken of je niet toch in aanmerking komt voor een uitkering en gewoon stug doorgaan met solliciteren. Wie weet helpt het als je eens iemand naar je CV en/of sollicitatie brief(brieven) laat kijken. Anderen hebben vaak weet ideeen waar je wat aan hebt en waar je zelf nog niet op was gekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100