Door reorganisatie raak ik misschien mijn baan kwijt. Nu heb ik een andere baan gevonden. Zal ik die aannemen,of mijn huidige baan afwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het bespreken met je manager. Aangeven dat je eventueel een andere baan hebt, mocht je ontslagen worden. Misschien raak je helemaal niet je baan kwijt en willen ze je behouden, dan heb je nog keuze om te blijven.

Dat ligt er maar net aan; welke baan is het leukst en welke baan geeft meer zekerheid? Die nieuwe baan geeft die uitzicht op zekerheid of is het een tijdelijk contract? Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden bij het huidige en nieuwe bedrijf. Mijn antwoord : Pas als je alle voordelen hebt afgewogen met de nadelen kun je een beslissing nemen.

Ligt aan of je werkgever goede arbeidsvoorzieningen heeft zoals een sociaal-plan mocht je je baan verliezen en kom je er voor in aanmerking? Dit heeft ook zijn voordelen, omdat je weer eens goed na kunt gaan denken wat je 'echt' wilt, sommige mensen blijven 25 jaar bij de zelfde baas, niks mis mee maar af en toe eens veranderen van werk is voor je sociale ontwikkeling en CV niet slecht. Ik zit momenteel in hetzelfde pakket, wel met deze voorzieningen, ik heb gekozen voor het sociaal plan en krijg ook nog een leuk eindafrekening mee van zo'n 11 maanden, ik heb het aan zien komen en ben met het oog op de toekomst met een opleiding gestart, ik had ook een andere baan kunnen aannemen maar daar moest ik een derde inleveren op het salaris van wat ik nu had, ik heb eens rustig de tijd genomen om te denken en ben tot de keuze gekomen om (mede door de fusies op mijn werk) voor mezelf te gaan beginnen.. heb inmiddels met het UWV contact gehad en heb geen soll.plicht, ik mag naar het startersloket of vraag een IRO traject aan, die geven je een persoonlijke coach die je op weg helpt naar zelfstandig ondernemer, ik wil hiermee zeggen dat het soms niet alleen negatief is maar zelfs goed om jezelf eens een andere richting op te duwen en eens de tijd krijgt om na te denken over je toekomst. Heb er alle vertrouwen in en vooral zin in! Ik wens je heel veel succes met de keuze die je gaat maken maar kijk ook goed wat je rechten zijn binnen je huidige werkgever

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100