Binnen hoeveel weken kan ik reactie verwachten als er staat 'binnenkort wordt er contact met u opgenmen'?

1,5e week geleden heb ik gereageerd op een sollicitatie. Er stond bij dat er binnenkort contact opgenomen ging worden met de sollicitanten. Maar binnen hoeveel weken zou ik reactie kunnen verwachten, omdat nog al een ruim begrip is?

Toegevoegd na 6 minuten:
opgenomen*

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het interpreteren als maximaal een week

Over het algemeen zal dat binnen 2 tot 4 weken gebeuren licht er aan wanneer de sluiting van de vacature is bepaald staat ook meestal in de advertentie insturen voor datum.

"Binnenkort" is net zo wazig als "zo spoedig mogelijk". Ik zou zeggen: ergens tussen een week en een maand.

sollicitatieprocedures zijn in tijd moeilijk vast te pinnen. vaak is de bedoeling een week of twee en loopt het uit door de enorme hoeveelheid reacties. als er binnenkort gezegd is, zal inderdaad niet later dan binnen 2 weken bedoeld zijn, maar contact opnemen kan op verschillende manieren. "...binnenkort wordt er contact met u opgenomen." bedoeld kan worden: ()"als u buiten de selectie valt die doorgaat voor de volgende ronde, ontvangt u een afwijzingsbrief." of ()"als u binnen de selectie valt die doorgaat voor de volgende ronde, bellen wij u." als je na een week of 2 nog niets gehoord hebt, kan je het bedrijf opbellen en informeren hoever de sollicitatieprocedure is gevorderd, of er al nieuws te vertellen is. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100