Kan je wanneer je bijvoorbeeld een 6-jarige universitaire opleiding (zoals theologie) hebt gedaan, ook lesgeven op een basisschool? Waarom wel/niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zal eerst de PABO moeten doen, anders kom je waarschijnlijk niet aan de slag op een basisschool.

omdat lesgeven aan kinderen nu eenmaal iets anders is dan theologie Die werelden liggen zover uit elkaar van een onderwijzer voor kinderen verwacht ik een hele ander instelling en talenten en aangeleerde vaardigheden die je echt niet krijgt van theologiestudie Ik vermoed dat je prima les zou kunnen geven aan volwassenen zonder andere opleiding als pabo maar kinderen is toch een apart vak.

Nee, dat kan niet. Om de simpele reden dat je met de studie theologie een ander vak hebt geleerd dan lesgeven aan leerlingen op een basisschool. Je kunt ook niet met de studie tandheelkunde metselaar worden, of met de studie psychologie als apothekersassistente aan de slag. Soms is er wel een bijscholing mogelijk, waardoor bijvoorbeeld een afgestudeerd theoloog godsdienstonderwijs mag geven op een basisschool.

Ik neem aan dat je bij die opleiding ook pedagogien hebt gedaan. Ik neem toch aan dat je dan theologieles mag geven op elk denkbare school? Toegevoegd na 34 seconden: sorry pedagogie

Dit kan niet. Indien iemand les wil gegeven op een basisschool moet hiervoor de PABO opleiding gevolgd en afgerond zijn. Dit ongeacht de hoogte van een andere opleiding. Dit komt doordat er op de PABO specifiek gekeken wordt naar de inhoud van verschillende vakken, kind kenmerken en de honderden andere zaken die er bij komen kijken. Tevens heb je bij deze opleiding niet voldoende kennis en vaardigheden opgedaan in de praktijk. En heb je niet de gelegenheid gehad, om je te ontwikkelen als de leerkracht te worden die past bij jou als persoon. Ook al mag een universitaire opleiding hoger zijn dan een Hbo opleiding, je voldoet niet aan de eisen voor een leerkracht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100