ik ben zeer depressief geworden op mijn werk en ben onder behandeling psychiater , mag mijn werkgever mij ontslaan?

mijn wergever heeft mij terug gezet in functie en salaris tijdens ziekte, depressie, mag dat? kan een vakbond mij helpen, daar ben ik lid van BOVAG FNV, krijg ik gratis juridische bijstand? sta ik in mijn recht als ik mijn salarisverlaging wil aanvechten? veel vragen maar ze houden allemaal verband met ekaar :)

mijn werkgever dreigt met ontslag als ik niet akkoord ga met zijn voorwaarden dat ik lager functie en salaris krijg (dus nu ook ziekte-uitkering) dit "kost" me bijna 500 euro per maand, hier ben ik nog zieker van, staat hij in zijn recht? mag dit zomaar?

is er een advocaat die mij wilt helpen?
ik voel serieus, langzaam de grond onder me vandaan glijden.. u kunt toch ook niet tegenn onrecht, help me aub, wat kan ik doen, ik heb er bijna de kracht niet voor

Weet jij het antwoord?

/2500

Als lid van Bovag FNV (onderdeel van FNV Bondgenoten) heb je recht op gratis juridische bijstand (als je langer dan 1 jaar lid bent tenminste, anders geldt er een eigen bijdrage). Je werkgever kan je in principe niet zomaar terugzetten in functie tijdens ziekte, dat is een eenzijdige wijziging van het arbeidscontract. Het kan wel zo zijn dat je tijdens ziekte niet volledig krijgt doorbetaald (bijvoorbeeld 70%). Hoe het zit met loondoorbetaling bij ziekte staat in je cao vermeld (zie bronlink). Als een werkgever dreigt met ontslag is het sowieso verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je bond. Het telefoonnummer van FNV Bondgenoten is 0900-9690, bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.30 uur. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100