als je marinier bent, zit je dan voor een grote tijd op schepen?

Ik vroeg me af of je nou als marinier veel van je tijd op een schip zat (of was dat bij een andere functie?).

Dankje!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mariniers zijn militairen die door schepen worden vervoerd en aan land worden gezet, waar zij bewakingstaken uitvoeren of gevechtshandelingen. De term marinemensen (dit zijn de matrozen en ander personeel op een schip) wordt vaak verward met mariniers. Om het verschil duidelijk te maken spreekt met ook wel over 'blauw' vlootpersoneel en van 'groene' mariniers. In Nederland is het Korps Mariniers wel weer een onderdeel van de marine. Afhankelijk waar de mariniers worden ingezet zullen ze soms alleen op een schip verblijven tijdens vervoer. Soms voeren zij ook bewakingen uit langs kustgebieden op kleine bootjes.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Marinier
http://www.defensie.nl/marine/korps_mariniers

Als je bijv naar curacao vaart ben je ong 2 weken onderweg en dan daar ongeveer een half jaar aan land. Het kan ook zijn dat je in een onderzeeer komt en die kan natuurlijk langer onder water blijven.

Bronnen:
http://www.werkenbijdemarine.nl/vacatures/...

Meestal zijn op de grotere schepen mariniers geplaatst. Dit is dan vaak een landingsdetachement van een man of 10 - 12. Ook zijn er onderofficieren geplaatst voor een soort van politiedienst aan boord. Genaamd OOvPol. Toegevoegd na 1 minuut: Deze zitten dus maanden aan boord.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100