Waarom worden de overuren van de postbodes bij de Belgische Post niet betaald?

De postbodes bij de Belgische Posten starten om 6u 's ochtends met werken en worden betaald tot en met 14u in de middag.

Als je je ronde tegen 14u niet afgewerkt hebt en de uren die je erna nog presteert krijg je niet uitbetaald, waarom niet eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit geldt in Nederland net zo. En dat komt natuurlijk omdat het onmogelijk is om het werk van elke postbode elke dag te controleren. Elke wijk heeft een vaste grootte en een gemiddelde hoeveelheid post. Er is - uitstekend- uitgerekend hoe lang het duurt om die wijk te lopen, en dat is dan het aantal uren dat 'staat' voor die wijk. Gemiddeld zal het ook altijd zo lang duren om die wijk te lopen, ietsje meer als je erg veel post hebt (dat is dan in je nadeel) maar ietsje minder als je weinig post hebt (of snel loopt). Dat is dan in je voordeel. Gemiddeld kom je keurig uit op de uren die er voor staan. Als er betaald zou worden PRECIES naar wat je zou lopen, zouden mensen natuurlijk NOOIT meer sneller lopen dan het gemiddelde (al moet je er onderweg een paar keer pauze voor houden) en zeer regelmatig heel wat 'overwerk' kunnen reclameren. Voor exact hetzelfde werk. Het is lullig , maar de mens is nu eenmaal een opportunist, en de Belgische postbode is daar geen uitzondering op. Dus werkt men met deze gemiddelden.

omdat dat zo nou eenmaal afgesproken is. het werkt ook andersom. als iemand eerder dan 14 uur klaar is met zijn ronde, dan krijgt hij ook gewoon toch doorbetaald tot 14 uur. dus soms het je profijt van deze afspraak en soms schiet je er wat tijd bij in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100