Hoe komt het dat het zolang duurt voordat je met pensioen kan gaan?

Ik weet wel dat vergrijzing een groot rol mee speelt, maar wat nog meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Mensen worden steeds ouder, waardoor ze veel langer dan vroeger van hun pensioen kunnen genieten (en er dus een grotere pot met geld moet zijn) 2. Het aantal werkende mensen vermindert. De bevolking vergrijst, wat inhoudt dat minder mensen de pensioenpot vullen, terwijl er steeds meer ouderen komen die hun deel uit de pot nemen. 3. Pensioenfondsen nemen risico's met je geld. Afhankelijk van de economische situatie is de pot met geld groter maar op dit moment kleiner dan de behoefte. De waarde van de ingelegde pensioengelden loopt parallel aan de beurswaarde. Uitgaande van deze en andere maatschappelijke / economische feiten kan berekend/ingeschat worden dat de pensioenleeftijd omhoog moet om betaalbaar te blijven. N.B. Als je een speciaal talent hebt, van een rijke tante erft, een uniek commercieel idee hebt of de jackpot wint, dan kun je je pensioenleeftijd uiteraard zelf vervroegen :-).

Dat komt omdat het zo lang duurt dat je de pensioengerechtigde leeftijd hebt...

Je moet gedurende je hele leven een potje met geld vullen om de rest van je leven mee te betalen. En naarmate mensen ouder worden, moet er meer geld in dat potje -> Je moet langer doorwerken

Het is onbetaalbaar aan het worden volgens de geleerden..!

Het heeft er ook mee te maken dat onze levensverwachting steeds hoger wordt door technologische ontwikkelingen op medisch gebied. Daardoor worden we ouder en om het betaalbaarder te maken om ons in ons levensonderhoud te blijven voorzien, moeten we langer doorwerken.

Om geld uit te kunnen geven aan voedsel, onderdak en luxe zaken heb je inkomen nodig. Dit inkomen krijg je door te werken of door een uitkering. Als je oud genoeg te gaan om te stoppen met werken (dus met pensioen te gaan) moet je een spaarpotje hebben gevuld waarmee je zorgt dat je toch maandelijks geld kan krijgen. Dit is dus je pensioen. Hoe langer je werkt, hoe meer geld er in dat potje gaat en dus hoe hoger je pensioen wordt. Als je bijvoorbeeld na 5 jaar zou stoppen met werken en je de rest van je leven van dat spaarpotje moet rondkomen zou je misschien € 3,20 per maand krijgen (als je dat al redt). Je moet dus lang werken om te zorgen dat je meer pensioenopbouw hebt.

Je kunt elk moment met pensioen gaan,maar de uitbetaling begint pas op je 65ste.En het zal dan waarschijnlijk een uiterst gering bedrag zijn! Dat is dus de reden,dat het zo lang duurt. Het pensioen moet opgebouwd worden en hoe langer je betaalt,des te groter zal het pensioen later zijn!

We worden gemiddeld steeds ouder en dus zou je ook langer kunnen werken. Wat ik overigens niet vind voor iemand met een zwaar beroep, maar goed...

Doorwerken tot je 67ste. Onder meer met deze maatregelen wil het kabinet de economische crisis te lijf gaan.

Bronnen:
http://www.eenvandaag.nl/economie/34580/do...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100