Waar kun je het beste zoeken naar nieuw werk?

Ik werk al bijna 30 jaar en heb dus eigenlijk nooit iets te maken gehad met solliciteren en dat soort zaken. Over hoe je een brief moet schrijven en over hoe je een gesprek moet voorbereiden is voldoende te vinden op het internet.
Ik ben mijn huidige werk meer dan zat en ben op zoek naar veranderingen, alleen zou ik graag willen weten waar ik het beste kan zoeken naar nieuwe functies en of ik me ook ergens online kan inschrijven in een of andere databank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan beginnen bij www.werk.nl Verder zijn er ontelbare vacaturebanken. Als je een paar trefwoorden en je e-mailadres invult op www.jobrapido.nl dan gaat deze site in de vacaturebanken voor je zoeken naar geschikte vacatures. Als er passende vacatures zijn gevonden, ontvang je een e-mail. Wil je gevonden worden door potentiële werkgevers, dan kan je je het beste inschrijven bij websites als: www.nationalevacaturebank.nl www.jobbird.nl www.monsterboard.nl www.werkenbijhetrijk.nl www.werkenbijdeoverheid.nl www.werkenbijgemeenten.nl Toegevoegd na 2 minuten: Ook www.gemeentebanen.nl Toegevoegd na 13 minuten: Ik heb gemerkt dat ik een aantal URL's niet helemaal correct heb vermeld (soms .nl in plaats van .com bijvoorbeeld), maar je komt met de links wel op de websites die ik bedoel.

Op internet zijn vele sites te vinden waar je vacatures kunt vind zoals monsterboard en intermediair.

Inschrijven op linkedin.com

De meeste banen worden nog steeds via-via gevonden. Behalve online zoeken en je CV plaatsen op websites, kun je ook aan iedereen in je 'netwerk' laten weten dat je 'open staat voor iets nieuws'. Ga niet te hard roepen dat je het helemaal gehad hebt met je huidige baan, maar kleed het wat positiever in. Je wil ook niet dat jouw huidige baas via-via te horen krijgt dat jij het spuugzat bent, maar je 'ogen open houden voor iets nieuws en uitdagends' doen de meeste mensen. Als je al een idee hebt wat je ongeveer wil, kun je ook proberen om gesprekjes te voeren met mensen die al zo'n baan hebben, in eerste instantie om er achter te komen of het echt wat voor je is, en in tweede instantie om te laten merken dat je zoekende bent.

Mocht je toevallig in Limburg wonen, kijk dan eens op Limburgvac. Hier staan trouwens ook een aantal vacatures voor Noord-Brabant op (als je helemaal naar onder scrollt, kun je Noord-Brabant selecteren).

Bronnen:
www.limburgvac.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100