Beroep dat gaat over wapens, bestaat dat?

Daarmee bedoel ik bijv. Dat je dan zelf wapens maakt? Of wapens test? Een soort van wapen ingenieur ofso? Weet niet of zoiets bestaat. En waar kan ik die opleiding volgen? Ben echt geintreseerd in wapens vandaar!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan zou je kunnen kijken naar een beroep bij de strijdkrachten. Bij de marine weet ik dat je een opleiding hebt die gaat over de techniek achter wapens. Na je diensttijd kun je bijvoorbeeld bij Heckler & Koch aan de slag als wapentechnicus.

wat dacht je van bij de politie: de politieacademie ! alle agenten hebben toch een "schietopleiding" achter de rug, waar een instructeur les geeft, met wapens.

Er is nog maar één wapenfabriek in Belgie, geen één in Nederland: http://www.fnherstal.com/index.php?id=710 Testen van wapens zullen ze dan dus ook niet doen in Nederland. Als ze bij de politie nieuwe wapens willen hebben zal er iemand naar het buitenland gaan om daar informatie te krijgen over die wapens. Een opleiding zal er dus ook niet voor zijn, neem contact op met die fabrikant om te vragen wat de mogelijkheden zijn, dit is zo specialistisch dat ik daar zo geen antwoord op heb.

Binnen de koninklijke landmacht is er de afdeling Kenniscentrum Wapensystemen en Munitie die beproevingen doet met KKW (klein kaliber wapens) en ander wapentuig en explosieven. dit wordt gerund door burgermedewerkers, officieren en onderofficieren van defensie. als je echt zo'n wapengek bent moet je daar zijn

Bronnen:
https://magazines.defensie.nl/materieelgez...
https://magazines.defensie.nl/defensiekran...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100