Welke organisaties zonder winstoogmerk verstrekken een (onbelaste)vrijwilligersvergoeding?

Ik ben op zoek naar vrijwilligerswerk. Liefst werk waarvoor ik een vrijwilligersvergoeding zou kunnen ontvangen. Welke organisaties in mijn regio verstrekken een vrijwilligersvergoeding? Ik woon in Zeeuws Vlaanderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrijwilligerswerk doe je in de eerste plaatst voor het helpen van mensen en organisaties. Als jij solliciteert naar vrijwilligerswerk "om een vergoeding te ontvangen" zit het er wel dik in dat je niet aangenomen wordt!! Dat komt je motivatie niet ten goede. Bovendien: voor een vrijwilligersvergoeding moet je nogal wat doen. Maar je kunt het proberen: De stichting Make A whish: Regio vrijwilliger omgeving Zeeuwse Eilanden (m/v) http://makeawishnederland.org/vacatures/zeeland-brabant-west/regio-vrijwilliger-zeeland/ Rode Kruis zoekt ook altijd mensen en heeft verschillende afdelingen: http://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/onze-hulp-in-uw-buurt/paginas/onze-hulp-in-uw-buurt.aspx Er is ook een vacaturebank voor vrijwilligerswerk. http://vrijwilligerswerk.nl/ Unicef is door het hele land actief. http://www.unicef.nl/wat-kun-jij-doen/word-vrijwilliger/unicef-in-de-regio/ De vergoeding mag maximaal € 1500 per jaar zijn. Heb je een bijstandsuitkering en daarnaast een vergoeding voor vrijwilligerswerk? Dan verandert de hoogte van uw uitkering niet als de vergoeding voor het vrijwilligerswerk maximaal € 95 per maand is en maximaal € 764 per jaar. En hier zijn veel mogelijkheden per provincie of per stad: http://vrijwilligerswerk.startpagina.nl/ Toegevoegd na 17 minuten: Ik heb gekeken op de vrijwilligersvacaturebank van mijn omgeving. Daar wordt per vacature aangegeven: vergoeding ja / nee. Maar niet hoeveel.

Informeer eens bij de Vrijwilligerscentrale of kijk op hun site. Ik werk zelf als vrijwilligster bij een Kringloopwinkel en ontvang daarvoor een vergoeding. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100