Hoe komt het dat ik goed presteer met toelatingstesten/iq testen maar, slecht presteer op scholen en werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

het zou heel goed kunnen dat je bij een test heel erg je best doet en dús presteert, terwijl je met school en werk eigenlijk niet zo geïnteresseerd bent en daardoor niet je best doet en dus niet presteert. ook kan het, dat je niet lang je aandacht ergens bij kunt houden, dat zou een reden kunnen zijn tot onderzoek waaróm je je niet kunt concentreren.

het grootste verschil is dat het eerste een kort iets is, je presteert extra goed, je hoeft dit immers maar even te doen, en de andere is langdurig. misschien kan je het vergelijken met een stuk rennen, als je maar 100 meter hoeft springt je vooruit, echter als je maar moet blijven rennen ga je al snel heel langzaam

Een toelatings- en/of IQ-test test je 'kunnen'. Op scholen en werk telt niet alleen je 'kunnen', maar ook je 'doen'. Dat is de reden. Tip: wil je het beter gaan doen op school en/of werk. Vraag dan eens feedback en volg deze ook op. Zo kan je ook je 'doen' verbeteren.

Mogelijkerwijs een neurologisch probleem. Echter zonder verdere informatie is er geen goede analyse te maken.

Dan is je iq in orde maar je eq te laag. Je kunt dat staven als je de link aanklikt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Emotionele_in...

Dat is heel simpel. Bij een iq test wordt alleen je intelligentie gemeten. Op scholen en werk wordt er veel meer van je verwacht/gemeten. Discipline, inzet, sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden, initiatief, zelfverzekerdheid, doorzettingsvermogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100