Hoeveel geld kan ik (als 17-jarige) per uur vragen voor het snoeien van de heg?

Ik ben 17 jaar en ben gevraagd om de heg van de buren te snoeien. Ik doe het met een heggenzaag en ruim ook alle rotzooi op. Uit ervaring weet ik dat het best een zwaar klusje is, maar ik weet eigenlijk niet hoeveel geld ik ongeveer per uur zou kunnen vragen? Ze willen me E5,- per uur geven, maar naar mijn idee is dat wat weinig.
Wat is een redelijke prijs om per uur te vragen?
Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe je het doet en dat je alle rommel opruimt doet natuurlijk niet terzake, enige wat telt is hoe lang jij hier mee bezig bent. Mij lijkt 5,- per uur ook wat weinig, als je een beetje kunt onderhandelen zou ik beginnen met 10,- per uur te vragen. Kom je dan uiteindelijk uit op zo'n 7,50 á 8,- per uur is iedereen gelukkig.

Dat vind ik een heel net bedrag, hoger dan het minimum jeugdloon. Je hoeft natuurlijk niet supersnel te werken, doe het netjes want je krijgt per uur betaald, niet per klus. http://www.minimum-jeugdloon.nl/minimum-jeugdloon-2012/

Minimumloon 17 jarigen is ong. € 3,50 per uur bruto. Dus € 5,- per uur lijkt mij niet onderbetaald, maar een redelijk bedrag.

Dat is een kwestie van prijselasticiteit. Als er niemand is die het klusje wil doen kan je de uurprijs flink opjagen maar als het omgekeerde het geval is zal €5 veel te veel zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Prijselasticiteit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100